Košmaras armijai. Sudaužyta strateginė logistika. „Poveikis bus didžiulis“ (Video)  ()

Geležinkelio tilto Čongare pažeidimai - didelė Rusijos armijos problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geležinkelio tilto Čongare pažeidimai tapo didele Rusijos armijos problema. Per šį tiltą ėjo bene svarbiausia rusų logistikos arterija.

Dėl smūgio tiltui remontas gali užtrukti kelias savaites. Tai suvaidins žiaurų pokštą užpuolikams. „24 kanalui“ teigė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, instruktorius lakūnas Romanas Svitanas.

Okupantų logistika pažeista

Rimta žala Čongaro geležinkelio tiltui matoma net palydovinėse nuotraukose. Nuotraukose matyti, kad vienas tarpas yra „pavargęs“, o bėgiai visiškai sulinkę.

„Tai viena iš geležinkelio linijų, kuri jau seniai turėjo būti sunaikinta. Netgi su dabartine padaryta žala tiltas bus taisomas mažiausiai savaitę ar net ilgiau“, - pabrėžė Svitanas.

Ši geležinkelio linija ėjo nuo Krymo tilto iki Džankojaus, nuo Džankojaus per Čongarą į Melitopolį. Tiesą sakant, tai yra viena iš pagrindinių geležinkelio linijų, kuria priešas gabeno pajėgas ir priemones Zaporižios kryptimi.

Didelis smūgis

Sugriauti tiltą yra veiksmingiausias būdas. Juk jei susprogdinamas tik geležinkelio bėgis, tai brigada gali jį atkurti per pusdienį. Kai geležinkelio linija eina per tiltą, reikia tvarkytis su tiltu. Tai kartais trunka savaites.

 

„Mums labai svarbu nutraukti tiekimo grandinę link Orechovo Zaporižios kryptimi. Tai didelis smūgis. Jau kitą savaitę rusams trūks sviedinių“, – sakė atsargos pulkininkas.

Šis trūkumas greitai užpildytas nebus. Visų pirma, Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat naikina galimybę gabenti karinę amuniciją keliais. Geras pavyzdys būtų sprogimas Krymo tiltui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(5)
(109)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: