Dronų puota Maskvoje. Generolas skelbia naujus taikinius  ()

Anot generolo, Ukrainoje prasidėjo „dronų gamybos bumas“, o po karo išsiaiškinsime, „kas ir iš kur Rusijos Federacijos sostinėje paleido dronus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies agresorės sostinės oro gynyba pasirodė netinkama apsaugoti jų sostinę nuo Ukrainos bepiločių orlaivių, interviu „Obozrevatel“ svetainei sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas Mykolas Malomužas. Pasak jo, Maskvą sauganti oro gynyba skirta atremti raketų smūgius, o ne apsaugoti nuo dronų.

„Jie turi trijų lygių oro gynybos sistemą. Pirmoji gynybos linija – ji turėtų veikti prieš branduolinio tipo balistines raketas, antroji linija – taktinio lygio apsauga, o trečioji – tiesioginė konkrečių objektų apsauga. Ji Maskvoje neveikė“, – sako generolas.

Jo nuomone, Ukrainos bepiločių orlaivių ataka elitinėje Rubliovkoje, preiš Rusijos gynybos ministerijos biurus ir, žinoma, Kremlių, yra „išpuoliai prieš Putino prestižą ir autoritetą“. Prie to galime pridėti neseniai įvykusį smūgį centriniame Maskvos miesto rajone. Kariškis taip pat pažymėjo, kad Ukraina smogia į priešo infrastruktūrą ne tolimojo nuotolio bepiločiais orlaiviais, kurių skrydžio nuotolis siekia 1000 kilometrų, o „vietinio lygio dronais“.

„Visos Rusijos Federacijos vadovybė nepajėgi blokuoti mūsų pajėgumų, įskaitant mūsų partizanų ar specialiųjų tarnybų, dirbančių tiesiogiai Rusijos teritorijoje, pajėgumų. Manau, kad tik po karo sužinosime, kas juos paleido, iš kur, kokiais tikslais. Tačiau faktas lieka faktu: oro gynybos sistema Rusija neveikia“, – pabrėžė Malomužas.

 

Jis taip pat pareiškė, kad Ukrainoje prasidėjo „bepiločių orlaivių gamybos bumas“ ir nors jis prasidėjo vėlai, „geriau vėliau nei niekada“. Pasak generolo, mokslo centrai aktyviai dirba technikos universitetų pagrindu, kurie kuria visą spektrą nepilotuojamų sistemų: nuo mažų žvalgybinių dronų iki balistinių bepiločių orlaivių, kurių skrydžio nuotolis didesnis nei 800 kilometrų, galinčių gabenti 500 kilogramų sveriančius sprogmenis.

Generolas Malomužas mano, kad Ukraina turėtų sistemingai atakuoti šalies agresorės teritoriją bepiločiais orlaiviais. Ypatingas dėmesys, anot jo, turėtų būti skiriamas ne tiek Maskvai, kiek karinėms bazėms ir šarvuočių kaupimo centrams, taip pat taikiniams Juodojoje jūroje: laivams ir instaliacijoms su „Iskanderiais“ ir „Kinžal“.

 

„Pro langą Maskvoje įskrido bepilotis orlaivis – tai gerai informaciniu požiūriu. Bet pirmiausia mūsų dronai turėtų būti orientuoti į konkrečius taikinius. Tai Juodosios jūros laivynas, smogiamieji lėktuvai, elektroninės karo sistemos, kurios neutralizuoja mūsų gynybos sistemos, dideli kariniai sandėliai, naftos sandėliai ir t. t. Agresorius turi būti nubaustas už konkrečius veiksmus. Visos mūsų pajėgos, įskaitant bepiločius orlaivius ir tolimojo nuotolio raketas, turi būti nukreiptos būtent ten“, – pabrėžia generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: