„Žaidimai pravertė“. Ukrainos operatorius parodė, kaip kare naudoja dronus kamikadzes (Video)  (1)

Fronte vyksta mirtinas katės ir pelės žaidimas, o kariams tenka įdėti daug pastangų, kad sunaikintų priešą neprarandant savo įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maži ir nebrangūs pirmojo asmens vaizdo (FPV) dronai vaidina vis svarbesnį vaidmenį Rusijos ir Ukrainos kare. Tai teigiama pirmadienį, rugpjūčio 1 d., paskelbtame „Reuters“ straipsnyje.

Ukrainos kariuomenė kontrpuolimo metu naudoja įvairių tipų bepiločius orlaivius. Tarp jų – dideli bepiločiai orlaiviai, galintys nuskristi šimtus kilometrų. O kiti dronai atlieka žvalgų vaidmenį, fotografuoja vietovę. Kiti dronai skirti numesti amuniciją ant priešo įrangos. Tačiau pagrindinis vaidmuo išlieka FPV bepiločiams orlaiviams, kurie skirti trenktis tiesiai į taikinį mūšio lauke. Tokius nepilotuojamus orlaivius operatorius valdo naudodamas vairasvirtę ir virtualios realybės ausines.

Žiniasklaidos žurnalistai kalbėjosi su vienu tokiu dronų operatoriumi šaukiniu „Joker“, kuris šiuo metu vykdo kovines misijas Zaporižios regione.

„Kiekvieną kartą, kai užsidedu akinius ir pasiimu vairasvirtę, galvoju apie tai, kaip mama man pasakė, kad šie vaizdo žaidimai man nieko gero neduos“, – su žurnalistais dalijosi karys.

Jis taip pat kalbėjo apie tai, kaip ginkluotosios pajėgos dirba su bepiločiais orlaiviais per kontrpuolimą pietinėje fronto kryptimi. Anot kovotojo, šiuo metu tarp dviejų priešingų pusių vyksta savotiškas „katės ir pelės“ žaidimas, o Ukrainos dronų operatoriai turi dėti maksimalias pastangas, kad sugadintų priešo įrangą, bet neprarastų bepiločių orlaivių. Dėl to kovotojai turi dažnai keisti pozicijas. Jei tai nebus padaryta, priešas stebės drono signalą ir pradės slopinti droną EW sistema.

 

Be to, FPV dronų operatorius nė sekundei negali atitraukti akių nuo savo įrangos, nes šių dronų skrydis turi būti kontroliuojamas.

„Dronas gali atakuoti dideliu greičiu, iš aukščio, įvairiais būdais – kiekvienas pilotas valdo droną savo stiliumi – tačiau jis visada atakuoja greičiu“, – aiškino drono operatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)