JAV žvalgybiniai „Global Hawk“ lėktuvai skraido virš Sibiro?  (17)

JAV stratosferiniai bepiločiai žvalgybos lėktuvai „RQ-4 Global Hawk“ nuo šių metų balandžio 12 dienos skrydžiams į Pietvakarių Aziją pradėjo naudoti vadinamąjį „šiaurinį“ maršrutą Arkties regione, pranešė Jungtinių Valstijų karinių oro pajėgų (KOP) spaudos tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvalgybiniai „RQ-4 Global Hawk“ lėktuvai, pakilę iš KOP Beale bazės Kalifornijoje, į Afganistaną, Iraką ir kitas Pietvakarių Azijos regiono (Užkaukazė, Artimieji Rytai, Centrinės Azija) šalis skraido per Kanados teritoriją. Pasak leidinio „Defense Professionals“, anksčiau šie bepiločiai lėktuvai į Afganistaną ir kitas regiono šalis skrisdavo iš JAV KOP Patuxent River bazės Merilendo valstijoje, t.y. virš Atlanto vandenyno.

Pranešama, kad naujasis šiaurinis maršrutas yra „žymiai trumpesnis“ ir leidžia labiau taupyti laiką bei resursus. JAV KOP nedetalizuoja „šiaurinio“ maršruto per Kanadą ir Arktį bei nenurodo jo trukmės. Teoriškai pats trumpiausias kelias iš Kalifornijos į Afganistaną driekiasi tiesiai virš Sibiro, o į Artimųjų Rytų šalis – virš vakarinės Rusijos dalies.

JAV karinės aviacijos atstovų teigimu, „RQ-4 Global Hawk“ lėktuvui nusileidus Beale bazėje, tereikia 3 valandų, kad jis būtų paruoštas skrydžiui atgal į Pietvakarių Aziją. „RQ-4 Global Hawk“ gali pakilti į maksimalų beveik 20 km aukštį, jo skrydžio nuotolis be nusileidimo šiuo metu siekia daugiau nei 22 000 kilometrų, ore gali išbūti 35 valandas. Iš Kalifornijos į Afganistaną ir kitas regiono šalis jis nuskrenda be tarpinių nusileidimų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: