„Visi pavargo nuo Rusijos.“ Pasaulį drebina genialus sprendimas  (1)

Pagrindinis Kremliaus diskurso bruožas yra jo gebėjimas visiškai nepaisyti tikrovės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-04 „Visi pavargo nuo Rusijos.“ Pasaulį drebina genialus sprendimas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis Kremliaus diskurso bruožas yra jo gebėjimas visiškai nepaisyti tikrovės. V. Putinas ir jo pavaldiniai nedvejodami juodą vadina balta, o baltą – juoda.

Daugelis režimo priešininkų tiesiogine prasme dėl to puola į neviltį; jiems atrodo, kad toks piktinantis elgesys nesukelia jokių pasekmių ir Kremlius lieka visiškai nebaudžiamas. Tai, žinoma, netiesa.

Pavyzdžiui, Saudo Arabijoje dabar organizuojamos derybos dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto sprendimo, kuriose dalyvaus apie 30 valstybių. Rusijos tarp jų nebus, ji nebuvo pakviesta. Ukraina buvo pakviesta, Iranas buvo pakviestas, Rusijos BRICS kolegos buvo pakviesti, bet ji pati nebuvo.

Kodėl? Ne tik todėl, kad Rusijos neadekvatumas jau visiems atsibodęs. Pasaulis jau suprato, kad klausytis rusų nėra savigarba. Jie tiesiogine prasme elgiasi su savo derybininkais kaip su idiotais, parduoda jiems tą pačią propagandą, kurią parduoda savo subjektams per televiziją. Bet tai suprantama su subjektais - juos griežtai prižiūri saugumo pajėgos, todėl jie yra priversti visa tai pareigingai ištverti. O užsieniečiai nebijo Rusijos saugumo pajėgų, todėl dar kartą nenori klausytis apgailėtinų rusiškų nesąmonių, kurios visiškai ignoruoja faktus. Saudo Arabijai ir iraniečiams pakako pažvelgti į tai, ką kitą dieną Putinas pasakė afrikiečiams, kad nuspręstų, jog jie savo viršūnių susitikime be viso to apsieis.

Pasaulis suprato, kaip Putinas funkcionuoja: kuo daugiau jo klausai, tuo daugiau jis meluoja, todėl geriau jo visai neklausyti. Ir taikos sutarties sąlygų su juo aptarinėti nereikia. Reikia be jo suformuoti bendrą poziciją, o paskui ją jam pateikti.

Taip Rusija naikina savo pačios galimybes daryti įtaką diskusijoms apie jai rūpimą klausimą. Ji marginalizuoja save, nustumdama pati save į pasaulinės politikos paraštes. Nes tu negali elgtis neadekvačiai ir tuo pačiu tikėtis, kad būsi suvokiamas kaip adekvatus.

Apskritai toks elgesys turi pasekmių, tik jos nėra iš karto matomos. Kaip sakoma, malūnas stovi ant vandens, bet nuo vandens ir sugrius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(228)
(11)
(217)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: