Supleškino retą rusų mašiną. Pirmą kartą užfiksuotas BREM-L sunaikinimas (Video)  ()

Ukrainoje Zaporižios fronte ukrainiečių dronas sudegino rusų BREM-L. Tai - labai reta ir rusams svarbi mašina. Anksčiau ukrainiečiai yra sunaikinę panašias mašinas BREM-Č, BREM-K, BREM-D, BREM-KL. Vieną BREM-Č ukrainiečiai netgi perėmė. Bet tai - pirmas susidūrimas su BREM-L.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporižios fronte rusų įsibrovėliai prarado techninės pagalbos ir evakuacijos mašiną BREM-L - ją sunaikino ukrainiečių dronas.

Pasak „Twitter“ puslapio „@GloOouD“ ir atvirųjų šaltinių žvalgybos grupės „Oryx“, tai - pirmoji tokia Ukrainoje sunaikinta mašina.

Paskelbtame video matyti, kad rusų įsibrovėliai BREM-L tikriausiai buvo apleidę ant kelio. Galbūt mašina jau buvo sugedusi - ji stovėjo atvirais liukais, šalia rusų nematyti. Vienu atviru liuku ukrainiečių dronas ir pasinaudojo. Įmestas užtaisas sprogo, prasidėjo gaisras ir BREM-L garantuotai buvo nepataisomai sunaikinta.

BREM-L – tai rusiška šarvuota gelbėjimo ir techninės pagalbos mašina, sukurta BMP-3 važiuoklės pagrindu. BREM-L turi padėti įstrigusiems tankams, pėstininkų transporteriams ir kovos mašinoms. Tam ji turi gervę, kraną, buldozerio peilį, suvirinimo įrangą ir daug kitų įrankių. BREM-L gali būti ginkluota - ji turi vieną 7,62 mm kulkosvaidį. Šios mašinos įgulą sudaro trys žmonės.

BREM-L sveria apie 19 tonų. Keliu ši mašina gali riedėti 70 km/val. greičiu. Be to, BREM-L yra amfibinė ir vandenyje išvysto 9 km/val.

BREM-L yra labai reta mašina Rusijos pajėgose. Ukrainos gynėjai matė tik vieną, bet ir Rusijoje kiti techninės pagalbos mašinų tipai yra dažnesni.

(22)
(2)
(20)

Komentarai ()