„Tai išskirtinė Ukrainos spec. tarnybų operacija.“ Rusija šokiruota. Butusovas skelbia nokdauną Maskvai  ()

Rusai nebegalės niekur jaustis saugūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkminga Ukrainos saugumo tarnybos jūrinių bepiločių orlaivių ataka prieš Rusijos desantinį laivą Novorosijsko įlankoje yra išskirtinė Ukrainos saugumo tarnybos operacija, rimtai keičianti padėtį Juodojoje jūroje.

Taip socialiniame tinkle „Facebook“ rašo „Censor.NET“ vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

Jis pažymi, kad, nepaisant sustiprintų saugumo priemonių savo didžiausioje karinėje jūrų bazėje ir didžiausiame komerciniame Rusijos karinio jūrų laivyno uoste, kaip paaiškėjo, nesugeba apsisaugoti nuo Ukrainos jūrų dronų atakų.

„Dronai pademonstravo išskirtines technines savybes: norint suplanuoti ataką prieš Novorosijską ir Krymo tiltą, reikia turėti droną, kurio veikimo nuotolis viršija 1000 kilometrų, ir aukštos kokybės kontrolės sistemą. Kitaip tariant, Ukraina gali atakuoti bet kurį Rusijos objektą Juodojoje jūroje. O dabar Rusija turi sutelkti dar daugiau pajėgų, kad apsaugotų savo uostus ir laivus, išleisti didžiulius išteklius“, - pažymi J. Butusovas.

Pasak jo, visa tai buvo padaryta tiesiog nuo nulio, nes iki Rusijos invazijos Ukraina nebuvo sukūrusi tokio tipo ginklų.

 

„Rusija smūgiais Ukrainos uostams ir Ukrainos vandenyse esantiems laivams faktiškai blokavo Ukrainos jūrų prekybą, vagia ir eksportuoja ukrainietiškus grūdus ir metalą, o dabar Ukraina įgijo ilgas rankas, kad apribotų jūrų transportą taip, kaip tai darė okupantai“, - priduria žurnalistas.

„Rusijos jūrų prekyba yra teisėtas Ukrainos keršto smūgių taikinys. Ir ne tik Juodojoje jūroje, bet ir toli už jos ribų. Rusijos laivai ir laiveliai nebegali niekur jaustis saugūs“, - apibendrina jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(0)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: