„Šis atvejis istorijoje neturi analogų.“ Rusija pralaimi strateginį mūšį  ()

Juodoji jūra tampa pavojinga Rusijos laivynui ir tai ši okupacinė šalis dabar pradeda suprasti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodoji jūra tampa pavojinga Rusijos laivynui ir tai ši okupacinė šalis dabar pradeda suprasti. Tokią nuomonę informacinio teletono eteryje išsakė Informacinio pasipriešinimo grupės karinis-politinis stebėtojas Oleksandras Kovalenko, komentuodamas padarytą žalą dviems dideliems Rusijos laivams Juodojoje jūroje per pastarąsias dvi dienas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos laivų pažeidimas turi įtakos tiek situacijai Juodojoje jūroje, tiek sausumos kovos zonoje.

Juodoji jūra nebėra saugi Rusijos karo laivams. Ir jie pradeda tai suprasti. Sulaužę grūdų susitarimą, jie grasino Ukrainai teroru ir surengė tai uostuose, Odesos, Odesos srities ir Nikolajevo grūdų centruose. Jie taip pat grasino civiliniams ir komerciniams laivams, kurie įplauks į Ukrainą. Kaip tai baigėsi? Kol kas nuostolius matome būtent tarp Rusijos laivų. Todėl jie turi iš to padaryti išvadas. Galbūt laikas eiti į Kaspijos jūrą“, – sakė Kovalenko.

Kalbėdamas apie Rusijos naftos tanklaivio pažeidimus, jis pažymėjo, kad laivas iš Rusijos gabeno sankcionuotus degalus ir tepalus, naftos produktus, todėl padėjo okupantams finansuoti karines operacijas.

„Tai toks šešėlinis Rusijos naftos produktų gabenimo ir eksporto „pilkos“ schemos tanklaivis. Tai su karu susijęs elementas. Tai karo finansavimas, tai Rusijos galimybės gauti valiutą už nelegalų naftos eksportą. Taigi tai irgi buvo prioritetinis tikslas. Ir, žinoma, jis dabar nefunkcionuojantis, kol nebus suremontuotas. Klausimas dar, ar pavyks suremontuoti“, – sakė Kovalenko.

 

Anot jo, bet kuris laivas, užsukantis į Rusijos Federacijos uostus, tikrai gali būti laikomas laivu, gabenančiu ginklus ar kokį kitą karinį-techninį krovinį.

„Todėl šis laivas gali automatiškai būti taikiniu, kad ten nebeplauktų. Tai tinka ir karo laivams. Karo laivai, bent jau rusiški, jau turėtų galvoti apie tai, kad jiems bus saugiau Kaspijos jūroje, o ne Juodojoje“, – pabrėžė ekspertas.

Jis pridūrė, kad po kurio laiko Zaporižios sritis bus išlaisvinta iš užpuolikų ir tai leis Azovo pakrantę grąžinti Ukrainai.

 

„Jei taip, tuomet Rusijos teroristų flotillė Azovo jūros taip pat nekontroliuos“, – sakė Kovalenko.

Jis sutinka, kad Ukraina, naudodama naujausius pasiekimus, demonstruoja šiuolaikinį karą.

Rusija dėl šių dronų incidentų kaltina Ukrainą. Žvelgiant iš šios perspektyvos, šis atvejis istorijoje neturi analogų, kai šalis, turinti laivyną, pralaimi jūros mūšį šaliai, kuri neturi nei laivyno, nei flotilės. Tai didžiulė gėda Rusijai. Ji (RF – red.) tiesiog taip ir pateks į istoriją“, – pabrėžė Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(3)
(110)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: