Skelbiama kaip pabaigti karą be „lemiamo mūšio“  (1)

Ukraina turi šansą užbaigti karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių karo ekspertas Christianas Möllingas paaiškino, kad pietuose, kur vyksta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, yra visi šansai pasiekti Melitopolį ir toliau išlaisvinti Krymo pusiasalį. Apie eksperto pozicijos detales pranešė leidinys „Spiegel“.

Ch. Möllingas teigia, kad gynybos pajėgos turi įveikti pirmąją gynybos liniją pietuose ir tada „puolimas bus sėkmingas“. Jis mano, kad vienas pagrindinių siektinų tikslų yra Melitopolis. Pasiekusios Melitopolį, Ukrainos ginkluotosios pajėgos spręs dvi užduotis:

  • atkirsti Rusijos ginkluotųjų pajėgų aprūpinimo kelius pietuose, kurie vykdomi autotransportu ir geležinkeliu;
  • jie galės apšaudyti visą teritoriją iki pat Azovo jūros.

Savo poziciją ekspertas pagrindė šiomis tezėmis. Kol kas pagrindinis Ukrainos puolimo etapas neprasidėjo: tęsiamas „atsargus žengimas į priekį“. Šio „lėtumo“ priežastis – per ilgas Vakarų ginklų, ypač tolimojo nuotolio raketų, laukimas. Ypač lėtai elgėsi ir Vokietija, o tai rodo „Vakarų, taip pat ir Vokietijos, politikų ir valdžios atstovų, priimančių sprendimus, neišmanymą“.

Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės užimti palankias pozicijas, rusai nesugebės išlaikyti pietų ir tada taps tikėtinas okupuoto Krymo išlaisvinimas, pažymėjo Möllingas. Jis taip pat pabrėžė, kad nereikia tikėtis „lemiamo mūšio kaip Holivudo veiksmo filme“: „Šį karą galima išspręsti ir be lemiamo mūšio. Tai neturi baigtis kaip Holivudo filme.“

 

Kaip rodo „DeepState“ mūšio žemėlapis, nuo dabartinės mūšio linijos iki Melitopolio yra apie 68 km. Patekus į Melitopolį, pasiekiami šie taškai: iki Mariupolio – apie 200 km, iki Čongaro – apie 100 km, iki Sevastopolio – apie 275 km, iki Krymo tilto – apie 220 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(2)
(82)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: