Dugnas pasiektas. Rusija skelbia nuosprendį Navalnui (Video)  ()

„Tiesą sakant, iš principo tai yra Putino režimo kulminacija.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos teismas opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui skyrė 19 metų kalėjimo. Į šį sprendimą sureagavo Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas, ragindamas rusus protestuoti.

„Tiesą sakant, iš principo tai yra Putino režimo kulminacija. Evoliuciškai jis ėjo šiuo keliu, jam labai patinka tokie kanibalistiniai sprendimai. Juk tai ne šiaip nuosprendis už nusikaltimus, tai nuosprendis – simbolis, kuris turėtų parodyti, kad dugnas pasiektas ir mes dar turime laiko iš šio dugno piktybiškai kenkti“, – eteryje sakė jis.

Podoliakas pažymėjo, kad Putinui, kaip labai bailiam žmogui, tikrai patinka oponentų žeminimas.

„Be to, pažeminimas parodomasis ir orientacinis. Šie nuosprendžiai, jo nuomone, yra kaip tik toks pažeminimas. Be abejo, Rusijoje asmenys, gavę 25 ar 19 metų bausmę, turės galimybę išieškoti kompensaciją iš tų žmonių, kurie priėmė šiuos nuosprendžius arba dalyvavo organizuojant šiuos procesus. Deja, šiandien tokie nuosprendžiai tapo kasdienybe, daugelis – už neegzistuojančius protesto tipo nusikaltimus. Ir Rusijos Federacijos visuomenė nėra pasirengusi adekvačiai reaguoti į šiuos nuosprendžius“, – sakė Podoliakas.

 

Jis paragino remti ginkluotus protestus Rusijos Federacijos regionuose.

„Tokie jėgos protestai, kuriuos matėme pas juos Kursko, Briansko ir Belgorodo srityse, yra būtini. Nematau jokių veiksmų, kai išeina, tarkime, pacifistai. Rusija galės grįžti prie kažkokios vidinės diskusijos ne dėl to, kad mes kalbame apie tai, kaip turi elgtis civilizuoti žmonės, o dėl to kad Rusija pati sulauks atsakomojo karo jų teritorijoje“, – pridūrė Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: