Rusija užpuolė Ukrainos naikintuvų bazę. Ihnatas skelbia pasekmes  ()

RF atakavo Starokostiantynivo oro pajėgų bazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai Rusijos armijos raketų smūgiai rugpjūčio 6-osios naktį pataikė į Chmelnickio srities Starokostiantynivo miesto karinį aerodromą, kur buvo Petro Franko oro pajėgų bazės 7-oji taktinės aviacijos brigada, galinti gabenti „Storm Shadow“ raketas. Tačiau Ukrainos pilotai laiku keičia dislokavimo vietas.

Apie tai telemaratono eteryje pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas, informuoja  „Ukrinform“.

Šis aerodromas atakuojamas ne pirmą kartą. Tai nuolatinė taktinės aviacijos brigados bazė... Bet dabartinėmis sąlygomis noriu pasakyti, kad mūsų aviacija yra gana mobili. Mūsų aviatoriai, lakūnai ir visi kurie aptarnauja skrydžius, žino, kaip tokiomis sąlygomis atremti priešą. Turime dešimtis veikiančių aerodromų visoje valstybėje. Todėl priešas negalės taip lengvai sunaikinti mūsų aviacijos“, – sakė J. Ihnatas.

Jis pridūrė, kad rusai „kas savaitę savo leidiniuose ir propagandiniuose televizijos kanaluose „sunaikina“ 120 lėktuvų“.

 

„Ir manau, kad mūsų lakūnai artimiausiu metu jiems parodys, kur vėžiai žiemoja“, – pabrėžė Ukrainos kariuomenės Karinių oro pajėgų atstovas.

Nuo 2023 metų rugpjūčio 5 dienos vakaro iki rugpjūčio 6 dienos ryto Rusijos įsibrovėliai Ukrainos teritorijoje pradėjo masinę ataką oro ir jūros raketomis, taip pat Irano bepiločiais atakos orlaiviais „Shahed- 136/131“. Oro gynyba sunaikino 57 iš 70 Rusijos oro taikinių, įskaitant 17 „kalibrų“, 13 „Kh-101/Kh-555“ raketų ir visus 27 „Shahed“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(5)
(188)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: