[ŽT] „Žuvo mažiausiai 50% Rusijos desantininkų“. Galinga smūgis Rusijos armijai. JK žvalgyba skelbia apie neįtikėtinus nuostolius  ()

Britų žvalgyba atskleidžia didžiulius Rusijos desantininkų nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažiausiai pusė Rusijos desantininkų, kurie pernai buvo išsiųsti į karą Ukrainoje, jau žuvo arba buvo sužeisti. Tai liudija atsitiktinai Rusijos pusės paskelbti duomenys, anot britų žvalgybos.

Britai atkreipė dėmesį į Rusijos Federacijos oro desanto pajėgų vado generolo pulkininko Michailo Teplinskio pareiškimą. Vaizdo sveikinime su „Oro pajėgų diena“ rugpjūčio 2 d. jis visų pirma teigė, kad per invaziją buvo sužeisti 8500 desantininkų, kurie vėliau grįžo į pareigas arba iš viso atsisakė palikti fronto liniją.

 

Jis neįvardijo, kiek desantininkų žuvo, taip pat tų, kurie buvo per sunkiai sužeisti ir nebegalėjo grįžti į pareigas. Tačiau Rusijos cenzūra greitai pašalino šį vaizdo įrašą iš visų oficialių Rusijos gynybos ministerijos kanalų.

Teplinskio duomenų ekstrapoliacija patvirtina apskaičiavimą, kad mažiausiai 50% iš 30 000 desantininkų, kurie 2022 metais buvo išsiųsti į Ukrainą, žuvo arba buvo sužeisti“, – nurodė britų žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: