Rusija gavo Ukrainos ginklus. Reikalauja ištirti, kaip tai įvyko  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Tarasas Berezovecas paaiškino, ką dabar reikia daryti, kad būtų nubausti asmenys, atsakingi už tai, kad Rusijos Federacija turi ukrainietiškų ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad Ukrainos istorijoje buvo laikotarpis, kai Ukrainos ginklai buvo tiekiami Rusijos Federacijai, nedaug kam tapo sensacija, sakė Tarasas Berezovecas. Politologas įvardijo pareigūnų, susijusių su Ukrainos ginkluotės eksporto į Rusijos teritoriją faktu, pavardes, taip pat pažymėjo, ką reikia daryti dabar, kad nusikaltėliai atsakytų už savo veiksmus.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kapitonas įvertino praėjusių metų įvykius, kai aukščiausiu politiniu lygiu buvo priimami sprendimai, kurių pasekmės jaučiamos dabar:

„Ką daryti šioje istorijoje? Tai yra politinės atsakomybės klausimas, tačiau jis neišsikristalizuoja, nes mes turėjome strateginius santykius su Rusija. Veikėme tuo metu egzistuojančios teisės srities rėmuose.“

Tuo pat metu Tarasas Berezovecas paaiškino, ką tiksliai reikia daryti:

„Jeigu randama piktavališkų ketinimų požymių (o tai gali nustatyti tik tyrimas), kad vyriausybės nariai turėjo informacijos apie grėsmę, kad šie ginklai gali būti panaudoti ne tik prieš rusus, bet ir mūsų sąjungininkus (Sakartvelą), tuomet tai irgi turėtų būti ištirta, todėl šiuo klausimu dabar reikėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas.“

 

„Generalinė prokuratūra ir SBU turėtų šioje stadijoje iškelti baudžiamąją bylą, ir tai bus teisinga, ir visus tuos žmones apklausti ir jiems užduoti klausimus. Karo metu visuomenė turi dar daugiau teisių išsiaiškinti tiesą, kokie buvo motyvai, kurie juos vedė “, – pabrėžė Berezovecas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()