Dirbo „Wagner“ ir FSB. Ukrainoje atskleistas Rusijos moterų agenčių tinklas (Foto)  ()

Priešo agentės, pasak teisėsaugos pareigūnų, pirmiausia bandė nustatyti ir „nutekinti“ priešui Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių orlaivių, ypač atakos sraigtasparnių, kryptis netoli Avdijivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donecko srityje, Pokrovskio rajone, Ukrainos specialiosios tarnybos atskleidė moterų agenčių tinklą. Nusikaltėlės dirbo Rusijos FSB ir „nutekino“ informaciją „Wagner“. Tai pranešė SBU spaudos tarnyba.

Pažymima, kad prieš priešo informatorių atskleidimą buvo atlikta kelių etapų specialioji operacija. Priešų grupės ypatumas buvo tas, kad ją sudarė tik vietinės moterys, palaikančios ginkluotą Rusijos Federacijos agresiją prieš Ukrainą.

Donecko srities gyventojos vienu metu dirbo Rusijos Federacijos specialiosiose tarnybose ir „Wagner“.

„Pagal okupantų nurodymus, moterys rinko žvalgybos duomenis apie Gynybos pajėgų karinės technikos skaičių ir perdislokavimą regiono teritorijoje. Pirmiausia jos bandė identifikuoti ir atskleisti agresoriui Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinių lėktuvų, ypač prie Avdijivkos, skrydžio kryptis. Taip pat domėjosi Ukrainos karių sunkiųjų šarvuočių judėjimo maršrutais iš priešakinių teritorijų į fronto liniją“, – rašoma pranešime.

Nusikaltėlės apvažiavo apylinkes, fotografavo ir gautą informaciją priešui perdavė dviem populiaraus ryšio kanalais – rusų „kuratoriui“ iš FSB ir „vagnereičių“ atstovui.

 

 

Priešo agentai buvo sulaikyti, kol jie rinko žvalgybos informaciją. Vienas jų prasidėjus plataus masto invazijai išvyko į Rusiją ir iš ten vadovavo „globotinėms“.

Tyrimo metu nustatyta, kad visos keturios moterys yra Pokrovskio rajono gyventojos. Jos buvo užverbuotos iki 2022 m. vasario 24 d. Dar visai neseniai jos buvo „budėjimo režime“.

Už tai, ką padarė, joms gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()