Ukraina pagaliau surado „silpną vietą“. Netikėtas smūgis. Rusijos armija turi didelių problemų (Video)  ()

Sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reidas dešiniajame Dniepro krante Rusijos kariuomenei gresia didelėmis problemomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-10 Ukraina pagaliau surado „silpną vietą“. Netikėtas smūgis. Rusijos armija turi didelių problemų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bene pagrindinis pastarųjų dienų karinis įvykis buvo sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reidas okupuotame Dniepro krante Chersono srityje, per kurį rusai neteko 25 karių, žuvusių ar sužeistų. Ukrainiečių veikla šia kryptimi Rusijos Federacijai gresia nemaloniausiomis pasekmėmis.

Apie tai kalbėjo žinomas Rusijos politikas ir istorikas Dmitrijus Černyševskis.

Anot jo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reidas rodo, kad per Kachovkos hidroelektrinės sprogimą užtvindytos teritorijos pradėjo džiūti. Ukrainos kariai naudojasi naujomis galimybėmis.

Tai buvo sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgybinis desantas, kuris ištyrė Rusijos gynybą kairiajame Dniepro krante po to, kai čia tapo įmanoma atnaujinti karo veiksmus. Pačios Kachovkos užtvankos sprogimas greičiausiai buvo įvykdytas būtent su Rusijos vadovybės noru apsisaugoti nuo nusileidimo per Dnieprą - pavojingiausios ir trumpiausios krypties, vedančios į Armianską ir Perekopą, kur vienu smūgiu galima atkirsti Krymą. Ten lygi stepė, nėra natūralių pakilimų. O po Kachovkos sprogimo Rusijos gynybos taip pat nėra: visa ji buvo nuplauta - su minų laukais ir apkasais. Dabar rusai bandė ten įrengti naujas apsaugas, bet ne itin sėkmingai. tuo užsiima atsiųstas mobilizuotųjų rezervas. Sėkmingas Ukrainos DRG reidas yra susijęs būtent su tuo... Rusijos silpnoji vieta yra ten“, – sakė Černyševskis.

Jis patikslino, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ši kryptis nebūtinai taps pagrindine. Gali būti, kad tai bus antraeilis Ukrainos kontrpuolimo sektorius, tačiau nuo  to Rusijos kariuomenė nebus lengviau.

„Net jei ten bus demonstracinis smūgis, nedidelis, kaip prie Bachmuto, Rusijos vadovybė turės čia perkelti likusius savo rezervus. Jie priversti juos kelti ir prie Bachmuto. Čia Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi grynai karinių sumetimų – priversti  reaguoti. Nukreiptas diversinis smūgis čia, susilpnins rusijos gynybą. Tai daug žadantis faktas. Tai yra svarbiausia pastarųjų dienų karinė naujiena, kuri artimiausiu metu žada daug įdomių įvykių“, – tikino rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: