Elitiniai smogikai pradėjo Rusijos generolų medžioklę  ()

Bataliono karių pagrindinės užduotys – karinė žvalgyba ir infrastruktūros naikinimo operacijos už priešo linijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šaman“ specialiųjų pajėgų bataliono, kuris yra Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiojo žvalgybos direktorato dalis, kariams buvo pavesta pašalinti aukšto rango Rusijos karininkus, praneša „Times“.

Leidinys kalbėjosi su keliais bataliono nariais, kurių pagrindinės užduotys – karinė žvalgyba ir infrastruktūros naikinimo operacijos už priešo linijų.

„Padidinome taikinių, misijų, skirtų konkretiems žmonėms ar objektams, skaičių, pavyzdžiui, pastatų, kuriuose Rusijoje yra generolas ar kažkas panašaus“, – sakė 30 metų seržantas su šaukiniu „Inteligentas“.

Jis parodė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota viena iš pasalų netoli Belgorodo, per kurią žuvo sunkvežimį vairavęs rusų karys. „Inteligentas“ pažymėjo, kad per pastaruosius šešis mėnesius „šamanų“ kovotojai sėkmingai atliko „daugiau nei dešimt tokių operacijų“.

Aukos pavardės neįvardijo. Nepaisant to, leidinys išsiaiškino, kad kalbama apie 1009-ojo motorizuotųjų šaulių pulko, suformuoto daugiausia iš mobilizuotų iš Pskovo srities, vadą pulkininką Vladimirą Kuznecovą.

Rusijos žiniasklaida ir „Telegram“ kanalai rašė, kad, birželio 5 dieną, prie sienos su Ukraina Belgorodo srityje tarnybiniame automobilyje buvo užpultas kariškis. Kuznecovas gavo keturias kulkas ir mirė.

Taip pat praėjusį mėnesį buvo pranešta apie FSB pasienio tarnybos pulkininko leitenanto Andrejaus Skuratovo žūtį: jo automobilį Briansko srityje susprogdino mina.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia, kad nuo karo pradžios buvo likviduota 15 Rusijos generolų. Maskva patvirtino šešių žmonių mirtį. Tai šią vasarą žuvęs Rusijos kariuomenės 20-osios armijos 144-osios motorizuotų šaulių divizijos vadas Oolegas Cokovas ir 35-osios jungtinės ginkluotės armijos štabo viršininkas generolas majoras Sergejus Goriačiovas, taip pat Rusijos generolas majoras Romanas Kutuzovas ir 41-osios armijos vado pavaduotojas, 47 metų Andrejus Suchoveckis, 8-osios armijos vado pavaduotojas generolas majoras Vladimiras Frolovas ir generolas majoras Kanamatas Botaševas.

 

„Šaman“ kovotojai pažymėjo, kad pagrindinis sėkmės komponentas yra žvalgyba. „Rusai myli pinigus ir nekenčia savo generolų, todėl jų kariuomenėje galime gauti daug naudingos informacijos. Ir mes turime daug geros įrangos. Vaikinai visada su savimi nešiojasi dronus-kamikadzes, kurie kartais įveikiaišjungti net ir labai stiprią mašiną“, - patikslino „Inteligentas“.

Pasak jo, kai reikia sunaikinti taikinį, geriausiai pasiteisina sraigtasparniu dislokuotos šešių žmonių grupės. Tokioms misijoms naudojamas amerikietiškas „Black Hawk“, aprūpintas M-240 kulkosvaidžiais.

 

Kitoms operacijoms reikia vaikščioti pirmyn ir atgal, todėl kariškiai su visa apranga atlieka 50 km mokomuosius žygius, kol jiems bus leista eiti į darbą.

Kovotojai taip pat pasakojo, kad kartais už Ukrainą kovojančius Rusijos partizanus, vykdančius užduotis Rusijos Federacijos teritorijoje, lydi Vyriausiosios žvalgybos direktorato specialiosios pajėgos. Anksčiau „Šamanas“ buvo nedidelis būrys, o dabar išaugo į batalioną. „The Times“ pažymi, kad dabar tai „daug ambicingesnė jėga“ nei pernai, kai leidinys pirmą kartą apie tai rašė. Kariai patvirtino, kad nuo to laiko jie padarė didelę pažangą ir išsikėlė sunkiai pasiekiamus tikslus.

Visų pirma tai aviacijos bazės. „Tai tikrai didelis tikslas su rimta apsauga. su savo kariais čia neišsiversi. Mūsų šaltiniai turi būti mieste arba pačioje bazėje, Rusijos armijoje“, - patikslino karys.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(1)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: