Pokštas pasuko ne ta linkme. Kas gavosi iš netikro rusiško įskundimo puslapio (Video)  ()

Pasak programėlės kūrėjo, ši paslauga buvo sumanyta kaip parodija, tačiau daugelis Rusijos gyventojų ją priėmė rimtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gyventojai programėlėje „Mano pasmerkimas“ („Moj donos“), kuri nesusijusi su valstybinėmis institucijomis ir buvo sukurta kaip pokštas, parašė daugiau kaip 5000 pasmerkimų. Apie tai paskelbta „Youtube“ tinkle.

Programos kūrėjas, prisistatęs Vladimiru, pažymėjo, kad daugelis rusų į programą pažiūrėjo rimtai ir pradėjo siųsti tikrus skundus.

Praėjus šešiems mėnesiams nuo programos paleidimo, ją parsisiuntė 10 000 žmonių. Per šį laiką tarnyba gavo daugiau kaip 5 000 pranešimų.

Pasak minėtus denonsavimus analizavusių žurnalistų, rusų skundai dažnai susiję su karu Ukrainoje. Štai viena moteris pareiškė, kad Toljatyje veikiančios įmonės vadovas palaiko ukrainiečius ir grubiai kalba apie jos brolį, kuris kariauja Ukrainoje.

Kita pranešėja ragino išvežti jos pažįstamą į karą. Ji teigė, kad vyras anksčiau kariavo Čečėnijoje, tačiau jau du kartus ignoravo šaukimus į teismą. Pasak straipsnio autorių, tokių pasmerkimų „išsisukinėtojais“ buvo daug.

 

„Toks jaunas, o jau prieš Putino politiką, ragina visus rusus sudėti ginklus Ukrainoje ir eiti į nelaisvę! Kur jūs žiūrite? Kodėl tie bjaurybės vaikšto po mūsų žemę, siųskite juos į karą! Tegul ten juos moko mylėti Tėvynę“, - rašoma viename iš nusiskundimų.

Žurnalistų teigimu, kai kurie denonsavimai suformuluoti taip, kad neįmanoma nustatyti, ar jie parašyti rimtai, ar juokais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()