„Niekas to nesitikėjo. Tai yra stebuklas.“ JAV karininkas skelbia, kas įvyko Ukrainoje  ()

Ukrainos kariuomenė stebina Pentagoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos atstovas Patrickas S. Ryderis gyrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbą konfrontacijoje su Rusijos Federacija.

Pentagono atstovas Patrickas S. Ryderis pabrėžė, kad padėtis Ukrainos fronte nėra ideali, vis dėlto Ukrainos ginkluotosios pajėgos padarė tikrą stebuklą, sugebėdama priversti rusų agresorius pereiti į gynybą ir pasitraukti iš dalies okupuotų žemių. Apie tai amerikiečių karininkas papasakojo kalbėdamas su žurnalistais specialioje trumpoje spaudos konferencijoje.

Ryderis pabrėžė, kad amerikiečių pusė darė prielaidą, jog prasidėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui Ukrainoje prasidės labai sunkios kovos. O 2022 m., atsižvelgiant į Ukrainos kariuomenės būklę prieš prasidedant plataus masto karui, apskritai mažai kas tikėjosi, kad Ukraina pajėgs taip stipriai pasipriešinti Rusijos Federacijai.

 

„Niekas sveiku protu nebūtų linkėjęs, kad Rusija įsiveržtų į Ukrainą, bet ji įsiveržė. Ir ukrainiečiai, nepaisant visko, sugebėjo nustumti rusus atgal į gynybinę poziciją, o tai savaime yra stebuklas“, - sakė jis.

Jo nuomone, Ukrainos gynybos pajėgos, būdamos „toli gražu ne idealioje“ padėtyje, per trumpą laiką sukūrė ir įgyvendino puikius pajėgumus ir pasiekė puikių rezultatų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(7)
(182)

Komentarai ()

Susijusios žymos: