Netikėta žinia. Ukraina spjovė į Vakarų generolus. Skelbiamas rezultatas  ()

Daugybė minų laukų Ukrainos pietuose privertė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pereiti prie mažų dalinių taktikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-12 Netikėta žinia. Ukraina spjovė į Vakarų generolus. Skelbiamas rezultatas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina spjovė į Vakarų generolus. Rabotynės srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėjo prie senosios mūšio taktikos, kuri davė pirmuosius rezultatus.

Vakarų spauda rašo, kad bandymas pralaužti tankią priešo armijos gynybą pietų Ukrainoje, padedant dideliems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mechanizuotiems daliniams, kol kas nedavė rezultatų, todėl Kyjive buvo nuspręsta pereiti prie jau karo pradžioje išbandytos taktikos – puolimo metu panaudojant mažas kovines grupes.

Vienas iš šių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių „Skala“ dabar veikia netoli Rabotynės kaimo, informuoja kanalas „Ukraina 365“, remdamasis „The Wall Street Journal“.

Pačiame dalinyje yra tik 170 karių.

Kyjive karinė vadovybė priėjo prie išvados, kad norint efektyviai stumti Ukrainos kariuomenę į priekį, reikia mobilių puolimo grupių ir geros žvalgybos.

Pastaruoju metu Rabotynės apylinkėse Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgybiniai dronai skraido ne tik dieną, bet ir naktį. Praėjusią savaitę „Skala“ kariams pavyko išvyti priešą iš pozicijų, kuriose įrengti kulkosvaidžių lizdai betoniniuose bunkeriuose.

 

Dieną prieš tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad Ukrainos gynėjai tęsia kontrpuolimo operacijas Zaporižios kryptimi.

Rusijos karo tinklaraštininkai teigia, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pasistūmėti link Rabotynės ir Novopokrovkos.

Rusijos žiniasklaida patikina, kad rugpjūčio 9 ir 10 dienomis vyko mūšiai Verbovės, Piatichatkų ir Rabotynės apylinkėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(4)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: