Daugiau nei 700 km/val. sausumoje. „Greičio demonas“ sumušė naują greičio rekordą (Foto, Video)  ()

„Speed Demon“ per vieną iš lenktynių sugebėjo išvystyti 775 km/val. greitį. Ateityje komanda planuoja įsibėgėti iki siekiamų 805 km/val.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Speed ​​​​Demon“ automobilis išdžiūvusiame Boneville druskos ežere, Jutoje, sugebėjo įsibėgėti iki 537 km/val. Tai buvo rekordinis važiavimas „SCTA Bonneville Speed ​​​​Week 2023“ renginyje. Apie tai pranešta „Autoevolution“.

„Speed ​​​​Demon“ per 17 metų pasiekė 13 „SCTA Boneville“ rekordų ir šešis FIA pasaulio rekordus. Kartą komandai pavyko įgreitinti automobilį iki neįtikėtinų 775 km/val., o tai yra automobilio su stūmokliniu varikliu rekordas. Be to, automobilis rekordiškai daug kartų įveikė 644 km/val. ribą.

Automobilį vairavo profesionalus pilotas Chrisas Raschke. Jis sugebėjo įssibėgėti iki 537 km/val. per 4,8 km atstumą, o tai yra pasaulio rekordas.

 

„SCTA Boneville Speed ​​​​Week“ komanda susidūrė su bėdomis. Smarkus vėjas nupūtė vandenį iš netoliese esančio ežero į lenktynių trasą.

Renginio organizatoriai, norėdami apsaugoti lenktynininkus, nusprendė sutrumpinti starto distanciją iki 4,8 km. Todėl „Greičio demonas“ negalėjo įsibėgėti iki siekiamų 805 km/val. (500 mylių/val.).

 

„Speed ​​​​Demon“ komplektuojamas su 9,1 litro V8 varikliu su turbokompresoriumi, kurio galia siekia 3100 AG (2300 kW). Jį papildo aukštųjų technologijų jutikliai, leidžiantys stebėti ir reguliuoti jo veikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()