Pusė tankų be bokštelių. Neįtikėtina. Ką Rusija tempia į frontą  ()

Per laikotarpį nuo 2021 metų rugsėjo iki 2022 metų tankų ir kitų šarvuočių skaičius sandėliuose Buriatijoje sumažėjo 40 %. O iš sandėlių Rytų Sibire iškeliavo 35 % saugomų šarvuočių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija iš laužynų ištempė tūkstančius naudotų sovietų tankų, o didžioji dalis – 32 % – ištraukti po pirmosios mobilizacijos paskelbimo 2022 m. Tai praneša „The Defense Post“ komentatoriai, remdamiesi atitinkamais skaičiais.

Pranešama, kad didžiausiame Buriatijos kariniame sandėlyje nuo 2021 metų rugsėjo sumažėjo daugiau nei 40 % tankų ir šarvuočių. O šarvuočių sandėlyje Vagžanovoje (Rytų Sibiras) buvo 2270 karinės technikos vienetų, tai yra 1570 vienetų mažiau nei 2021 metų rugsėjį.

Remiantis Rusijos Federacijos gynybos ministerijos nurodymu, vertingiausia karinė technika laikoma vėdinamose ir šildomose patalpose, o mažiausia – atvirame ore. Stebėtojai pastebėjo, kad Vagžanovoje yra 10 angarų, kuriuose, leidinio duomenimis, galima laikyti apie 400 tankų. Tai daugiausia T-62 tankai, dažniausiai neveikiantys, nes maždaug pusė įrangos neturėjo bokštelių ir buvo akivaizdžiai apgadinta.

Panašus vaizdas buvo pastebėtas 2023 m. gegužės mėn. Tuo metu Rusijos Federacijos gynybos ministerija įsakė suremontuoti ir modernizuoti apie 800 tankų T-62, modernizacija apėmė papildomos apsaugos, modernesnių variklių, optinių-elektroninių sistemų ir termovizorių įrengimą.

 

Medžiagos autoriai taip pat pažymėjo, kad siekdama kompensuoti didelius tankų nuostolius Ukrainoje, Rusijos gynybos ministerija reimportuoja tankų ir raketų dalis, kurios anksčiau buvo parduotos Indijai ir Mianmarui.

„Reimportuotoje įrangoje yra tūkstančiai optinių taikiklių ir kamerų, skirtų tankams T-72 modernizuoti“, – pranešė stebėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(10)
(-8)

Komentarai ()