Neįtikėtina! Ukraina nušlavė 5 Rusijos desanto laivus  (2)

Rusija teoriškai gali sustiprinti savo laivyną Juodojoje jūroje Baltijos ir Šiaurės laivynų laivais, teigia Ukrainos karinio jūrų laivyno atstovas Dmitrijus Pletenčukas, tačiau dabar to įgyvendinti neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos pašalino jau penkis didelius Rusijos Juodosios jūros desantinius laivus ir dabar įsibrovėliai neturi pakankamai jėgų kompensuoti šių nuostolių, teigia Ukrainos karinio jūrų laivyno atstovas Dmitrijus Pletenčukas.

Anot jo, šiuo metu Juodojoje jūroje galima stebėti Rusijos laivyno nuosmukį, o jo perspektyvos nėra tokios šviesios, kaip bando pateikti Rusijos propagandistai. Pletenčukas pažymėjo, kad šiuo metu Rusijos laivynas Juodojoje jūroje turi tik kelis aktyvius laivus.

„Kalbant apie patį laivyną, dabar iš principo užblokuota galimybė jį papildyti. Prisidengdami pratybomis, prieš invaziją jie jį išpūtė. Primenu, kad prie jau buvusių septynių buvo atkelti dar šeši dideli desantiniai laivai. Tačiau rezultatas žinomas: 5 iš jų jau iš esmės nebenaudojami“, – sakė karinio jūrų laivyno pranešėjas.

Pletenčukas taip pat pridūrė, kad Rusija turi teorinę galimybę perkelti Baltijos ir Šiaurės laivyno laivus į Juodąją jūrą, tačiau praktiškai to neįmanoma įgyvendinti. Be to, Rusija turi ribotas galimybes gaminti laivus pačiame Juodosios jūros regione.

„Taip, jie turi laivų statyklas. Dvi iš jų, pavyzdžiui, buvo užgrobtos per Krymo aneksiją – tai Kerčė ir Feodosija. Kerčėje jie pastatė vieną laivą, jis neseniai nuleistas į vandenį. Bet vėlgi, pažiūrėkime tiesai į akis. Dvejus metus jiems šiame laive nepavyko išbandyti pagrindinių ginklų „Kalibr“, – pabrėžė Pletenčukas.

 

Jis teigė, kad bendras Juodosios jūros laivyno nusidėvėjimas siekia apie 60–70 %, o valstybės užsakymai naujų laivų statybai įvykdomi su 10 metų vėlavimu. Todėl šiandien Rusijos Juodosios jūros laivynas yra tik „blyškus sovietinio laivyno šešėlis“.

(171)
(4)
(167)

Komentarai (2)