„Karas persikelia į Rusiją. Bombarduosime Maskvą.“ Skelbiamas beprotiškas Ukrainos planas  ()

Dmitrijus Gordonas paskelbė vienintelį būdą nugalėti Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas ir karo-politikos apžvalgininkas Dmitrijus Gordonas interviu su Vasilijumi Golovanovu metu atsakė į žiūrovo klausimą: „Dmitrijau, tu bendrauji su įtakingais žmonėmis. Papasakok, ką jie sako, kada baigsis karas, ar iš tikrųjų taip viskas blogai?“

„Sakyti tiesos nenoriu, bet pabandysiu. Matote, iš esmės visi, su kuriais kalbu nuoširdžiai ir atvirai, sako maždaug taip: bet koks karas baigiasi derybomis, taika. Ukraina šiandien nėra labai geroje padėtyje. Jūs gi matote, mūsų šalis tiesiog daužoma, miršta vaikinai. Nuostoliai dideli. Kol kas dar nekariaujame Rusijos teritorijoje, bet esu tikras, kad jau kitą savaitę karas bus Rusijos teritorijoje ir ten įsitvirtins“, – drąsią prognozę pateikė ekspertas.

Anot Gordono, vienintelis būdas nugalėti Rusiją – perkelti karą į jos teritoriją, kad kiekviename mieste ir kiekviename name rusai tai pajaustų ir sakytų Putinui: „Ne, palauk, mes to nenorėjome“.

Be to, Gordonas pažymėjo, kad visi pagrindiniai pasaulio žaidėjai šiandien į situaciją žiūri taip: Ukraina turi laimėti prieš JAV prezidento rinkimus, nes jei Bidenas vėl ateis į valdžią, tada Ukrainai viskas bus gerai, o jei Trumpas, tada blogai.

 

„Bet kaip Ukraina gali laimėti? Jai reikia duoti daugiau ginklų ir tai, ko jai reikia (ATACMS, F-16 ir kt.). Ar amerikiečiai pasirengę duoti mums visus ginklus, kurių mums reikia? Kol kas neaišku“, - sakė analitikas.

Vakarų ekspertų teigimu, iki rudens pabaigos tiek Ukraina, tiek Rusija bus išsekusios, o tai bus priežastis deryboms. Yra įvairių požiūrių, vienas iš jų – Rusija atiduos Ukrainai Chersono ir Zaporižios sritis, bet oficialiai liks Kryme ir Donbase.

Bet vėlgi, tai yra variantai, kuriuos svarsto Vakarai, nes dar yra Ukrainos kariuomenė, kuri nesiruošia nieko svarstyti, bet ketina atkovoti teritorijas. Taip pat yra prezidentas Zelenskis. Jei jis pasirašys teritorijų atsisakymą, visuomenė to nepriims, aiškino Gordonas.

 

Tada žurnalistas dar kartą pabrėžė, kad karą reikia perkelti į Rusijos teritoriją: „Kažkokius ginklus jau turime. Ir bepiločių, ir nedronų, nesakysiu ką, bet to dėka galime efektyviai supurtyti Rusiją iš vidaus: bombarduoti Maskvą ir kitus miestus, karinius objektus, žinoma. Ir daryti tai ryškiai, kad Rusijos gyventojai darytų įtaką jos lyderiams.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(5)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: