„Tai jiems labai blogos naujienos.“ Ukraina pradeda genialią strategiją  ()

Rusijos armija susiduria su rimtomis problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jie perkelia dalinius iš vienos fronto linijos dalies į kitą, o tai jiems yra labai bloga žinia. Tai pareiškė buvęs JAV kariuomenės karininkas, karo ekspertas ir knygos „Kaip kariauti karą“ (angl. „How to Fight a War“) autorius Mike'as Martinas.

Savo  „Twitter“ paskyroje jis paskelbė dabartinės padėties fronto linijoje analizę, teigdamas, kad yra gerų naujienų Ukrainai.

Atėjo laikas dar kartą trumpai apibendrinti, kas įvyko per pastarąsias dvi savaites Ukrainoje. Ši nuotrauka paimta iš prieš kelis mėnesius buvusios temos, tačiau pagrindinė strategija nepasikeitė. Tai geros strategijos požymis – kai ji nesikeičia kas 10 minučių, ir kai ištekliai išsirikiavę pagal tai, ko tikimasi pasiekti. Atkreipkite dėmesį į Rusiją (kurios planai nuolat keičiasi). Štai naujausia tema, kurioje apžvelgiamas kontrpuolimas – šiuo metu ukrainiečiai turi pagreitį“, - rašo M. Martinas

Taigi kokia yra Ukrainos strategija? Iš tikrųjų ji labai paprasta. Visos šios mėlynos rodyklės yra ukrainiečių atakų ašys. Tikslas – laikyti rusus išsklaidytus ir negalinčius sustiprėti. Ir tai veikia. Atrodo, kad rusams baigėsi rezervai, ir dabar jie perkelia savo dalinius į skirtingas fronto linijos dalis. Tai jiems labai blogos naujienos“, - pareiškė jis.

 

„Antra, ši strategija reiškia, kad ukrainiečiai gali išlaikyti pusiausvyrą tarp skirtingų ašių, ir jie gali pasirinkti, kuria kryptimi judėti, kai tampa akivaizdu, kuri iš jų yra palanki. Pagrindinės ašys yra du viduriniai frontai, einantys į pietus iki Azovo jūros – kaip žinome, tai leidžia ukrainiečiams perpjauti Rusijos pajėgas į dvi dalis – tai didelė strateginė pergalė. Kiti frontai labai naudingi, nes suvaržo rusus. Pavyzdžiui, Bachmute – rusai nesiruošia pasitraukti iš Bachmuto po to, kai ten prarado dešimtis tūkstančių karių ir visiems pasakė, kad tai nepaprastai svarbu.

O dabar – per pastarąją savaitę ukrainiečiai prie Dniepro upės netoli Chersono įkūrė dar vieną priešakinį placdarmą. Taigi dabar priešais Chersoną yra du priešakiniai placdarmai: prie Oleškų ir prie Kozachi Lageri. Dabar šie priešakiniai placdarmai yra svarbūs dėl akivaizdžios priežasties (rusams jie suteikia daugiau priežasčių galvoti, o ukrainiečiams – daugiau galimybių).

 

Tačiau jie taip pat kai ką papasakojo apie rusus: jie praranda gebėjimą kontratakuoti ukrainiečius. Iš esmės, kai buvo įkurtas pirmasis priešakinis placdarmas, jį nuolat apšaudė rusų artilerija. Pamažu ukrainiečiai naikino tą artileriją – ir rusų artileriją palei visą frontą (per pastaruosius porą mėnesių rusų artilerija buvo naikinama dvigubai greičiau).

Rusams labai sunku vesti veiksmingą artilerijos ugnį, o tai kartu su rezervų trūkumu neatrodo gerai. Būtent to siekė ukrainiečiai, ir tai verčia mane manyti, kad maždaug per artimiausią mėnesį reikalai vėl pajudės“, - pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: