Tai tikras proveržis! Įvardintas dronas, lenkiantis net legendinį „Bayraktar“!  ()

Vokiečių nepilotuojamas kompleksas netgi bus puiki pagalba ginkluotųjų pajėgų proveržiui fronte, net jei jis negalės smogti, mano Dmitrijus Snegiriovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 Tai tikras proveržis! Įvardintas dronas, lenkiantis net legendinį „Bayraktar“!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kompanijos „Rheinmetall“ žvalgybiniai dronai LUNA NG pranašesni tuo, kad nepriklauso nuo oro sąlygų. Apie tai komentare Novosti.LIVE pasakojo visuomeninės iniciatyvos „Prava Prasva“ bendrapirmininkas ir karo ekspertas Dmitrijus Snegiriovas.

Jis pažymėjo, kad LUNA NG dronai galės pakilti bet kokiu oru, o tai dažnai trukdo nepilotuojamoms sistemoms Rytų Ukrainoje. Tai vienas iš pagrindinių šių „Rheinmetall“ dronų pranašumų, palyginti su turkišku „Bayraktar TB2“, kurį Ukrainos pajėgos naudojo nuo pat plataus masto karo pradžios. Be to, ekspertas priminė, kad LUNA NG turi ne tik žvalgybinę, bet ir atakos versiją.

„Bet net jei gausime grynai žvalgybinių bepiločių orlaivių, tai vis tiek bus rimtas proveržis mūsų kovoje dėl viršenybės danguje“, – patikino Dmitrijus Snegiriovas.

 

Anksčiau kitas ekspertas, ginkluotųjų pajėgų karys Oleksandras Karpiukas (Serg Marco) kritikavo LUNA NG tiekimą ginkluotosioms pajėgoms. Jis mano, kad šie dronai bus lengvas taikinys įsibrovėlių oro gynybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()