„Tai pasityčiojimas!“ Girkinas skundžiasi kalėjimu. Kas ten nutiko  ()

Jei galėtumėte rinktis teismą Rusijoje ar Hagoje, ką pasirinktumėte? Rusijos teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas tikriausiai net nemanė, kad bus teisiamas Rusijoje, bet nesirinko žodžių, kritikavo Rusijos valdžią, įskaitant Putiną, ir dabar siunčia laiškus iš izoliatoriaus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-19 „Tai pasityčiojimas!“ Girkinas skundžiasi kalėjimu. Kas ten nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs FSB karininkas, tarptautinis teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas perdavė laišką iš Maskvos tardymo izoliatoriaus, kuriame jis buvo laikomas beveik mėnesį. Jis papasakojo apie kalinimo sąlygas, kuriomis, aišku, yra nėra visai patenkintas.

Miroslava Reginskaja, Girkino žmona, paskelbė iš vyro gauto laiško fragmentą. Laiškas datuojamas rugpjūčio 6 diena. Jame Strelkovas tvirtina, kad sąlygos tardymo izoliatoriuje yra „palyginti normalios“, tačiau jam nepatinka du dalykai - oro kondicionierius ne visada veikia, todėl „kameroje karšta“, o pilnas šaldytuvas vyro nevilioja - jis visai prarado apetitą.

„Donecko Liaudies Respublikos“ kovotojo advokatas jį aplankė rugpjūčio 18 d.. Jis teigė, kad klientas turi sveikatos problemų: „paūmėjo lėtinės ligos, tirpsta ranka, sunku kvėpuoti“.

Girkino žmona nesidžiaugia situacija - valdžios veiksmus prieš Girkiną ji pavadino „pasityčiojimu“.

Igoris Girkinas Rusijos teisėsaugos institucijų buvo sulaikytas liepos 21 dieną. Jam buvo pareikšti kaltinimai ekstremizmu. Jei jis bus pripažintas kaltu, jis gali būti įkalintas iki 12 metų. Kuo jis nusidėjo? Nors karštai palaiko karą, Girkinas kritikavo ir Rusijos karines pajėgas, ir net patį Putiną.

 

12 metų Rusijos kalėjime Girkinui gali būti pražūtinga bausmė. 53 metų nacionalistui tai bus išbandymas sveikatai. Jei jis Rusijos valdžiai nebebus reikalingas, jis nebeišeis į laisvę. Bet kita išeitis buvo pasiduoti Hagai - Nyderlandų teismas pripažino jį kaltu dėl 298 žmonių nužudymo, nes Girkinas dalyvavo 2014 metų liepą numušant civilinį lainerį virš Rytų Ukrainos.

(22)
(2)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: