Kiek reikia F-16, norint prasiveržti pro frontą  ()

Svarbi F-16 savybė yra galimybė dideliu tikslumu pataikyti į antžeminius taikinius naudojant priešradarines raketas ir valdomas oro bombas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gaus tiek F-16, kiek reikia norint prasibrauti fronte – Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį po susitikimo su Nyderlandų ministru pirmininku Marku Rutte pareiškė gavęs sutikimą skirti Ukrainai 42 olandiškus F-16. Kai kurių karo ekspertų teigimu, Kyjivui reikia kelių dešimčių orlaivių, kad pasuktų fronto bangą. „Proveržio susitarimas. Nuo šiandien tai jau konkretu. Ukrainos padangėje skris 42 orlaiviai. Ir tai tik pradžia“, – savo „Telegram“ kanale rašė V. Zelenskis.

M. Rutte bendroje spaudos konferencijoje su Zelenskiu sakė, kad Nyderlandai ir kita NATO šalis Danija tieks Kyjivui naikintuvus, tik galutinai nenuspręsta kiek.

Anot „Reuters“, M. Rutte teigė, kad Nyderlandai turi tik 42 vnt. F-16. Danija turi mažiausiai 20 orlaivių. Bendras jungtinės F-16 partijos skaičius gali siekti iki 62 vienetų, kurių jai pakaktų atakoms. Danijos užsienio reikalų ministerija sekmadienį patvirtino siųsianti lėktuvus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, taip pat neįvardydama jų skaičiaus. Praėjusią savaitę JAV pritarė naikintuvų F-16 pristatymui į Ukrainą iš Danijos ir Nyderlandų.

 

Ar jie padės Ukrainai pasiekti karo veiksmų lūžio tašką, priklauso nuo to, kiek lėktuvų bus pristatyta ir kokiais ginklais jie bus aprūpinti, mano karybos ekspertai. Karo ekspertas Jurijus Fiodorovas teigė, kad tam reikia mažiausiai 60–70 transporto priemonių.

Tarptautinio strateginių studijų instituto Londone ekspertas Douglasas Barry'is „The New Times“ sakė, kad kelios eskadrilės po 18–24 orlaivius padės kontrpuolimui. F-16 pranašumas yra tas, kad jie gali atlikti tiek puolimo, tiek gynybos užduotis. Jie gali numušti dronus ir sparnuotąsias raketas, leidiniui sakė OSINT analitikas Kirilas Michailovas. F-16 raketų nuotolis viršija iš Rusijos „Su-34“ paleidžiamų aviacijos bombų, taip pat prieštankinių raketų, kurias paleidžia sraigtasparniai „Ka-52“, diapazoną.

 

Kita svarbi F-16 savybė – tai galimybė dideliu tikslumu pataikyti į antžeminius taikinius naudojant priešradarines raketas ir valdomas bombas. Pastarosios Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sutaupys didelio nuotolio GMLRS sistemų HIMARS raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()