„Mano nuomone, tai būtų baisus sprendimas. Netikiu, kad Ukraina to imsis“  ()

Anot Richardo Barronso, optimalus scenarijus yra toks, kai ginkluotosios pajėgos turi išlaikyti nuolatinį spaudimą Rusijos fronto pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK buvo pateikti trys galimi Rusijos ir Ukrainos konflikto pabaigos scenarijai. Šie scenarijai apima ir ilgalaikį pasipriešinimą, ir galimas paliaubas. Galimus variantus paskelbė britų generolas Richardas Barronsas, praneša BBC.

Buvęs Didžiosios Britanijos Jungtinių pajėgų vadas pabrėžė, kad galutinį sprendimą dėl kelio pasirinkimo priims Ukrainos žmonės.

Pirmas scenarijus

Taigi, pasak Berronso, pirmasis galimas variantas – Ukrainos atsisakymas tęsti kovą. Generolas pažymėjo, kad tokį sprendimą gali lemti abejonės dėl galimybės išstumti Rusijos karius iš okupuotos teritorijos arba baimė, kad tai pareikalaus per daug pastangų, kraujo ir finansinių išlaidų.

„Mano nuomone, tai būtų baisus sprendimas, ir aš netikiu, kad Ukraina to imsis“, – sakė jis.

Antrasis scenarijus

Antrasis scenarijus, kaip apibūdino Barronsas, apima neatidėliotiną karo veiksmų nutraukimą. Jis pažymėjo, kad tai laikinos paliaubos, o ne visiškos paliaubos, ir pripažino, kad nėra jokio karinio būdo pasiekti galutinę pergalę mūšio lauke.

„Tai yra, tai ne pralaimėjimo ar praradimo pripažinimas, o susitaikymas su status quo ir ginkluoto konflikto sustabdymas“, – sakė generolas.

Tačiau buvęs Didžiosios Britanijos jungtinių pajėgų vadas teigė, kad abi pusės gali pasinaudoti laikinomis paliaubomis savo pajėgoms atstatyti ir persitvarkyti, kol karas dar neprasidės ir sukeltų dar daugiau aukų ir sunaikinimų. Tokiu atveju visi kiti žmonės ir toliau gyvens nežinomybėje.

Trečiasis scenarijus

 

Galų gale, trečiasis variantas apima eilę žingsnių, iš kurių pagrindinis yra Ukrainos spaudimo pašalinimas, susijęs su griežtais terminais. Tai reiškia, kad iš Kijevo nereikėtų reikalauti greitų rezultatų mūšio lauke, grasinant nutraukti Vakarų paramą.

„Bandymo laimėti, kai nėra jėgų, kaina yra ta, kad Ukraina gali prarasti tai, ką įgijo išnaudodama savo jėgas bandydama šturmuoti stiprią Rusijos gynybą“, – sako Barronsas.

Jo nuomone, atsikračius griežtų terminų galima rinktis trečiąjį kelią, kuris susideda iš „sustabdymo ir mąstymo“. Tai reiškia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi išlaikyti nuolatinį spaudimą Rusijos fronto pajėgoms ir toliau lėtai eikvoti priešo išteklius net šaltuoju metų laiku, įskaitant žiemos laikotarpį.

 

Kartu svarbu su Vakarų parama stiprinti Ukrainos karinę galią, kad ji kitąmet ar po metų iškovotų įtikinamą pergalę mūšio lauke.

„Nes jei sukaupsi vyraujančią jėgą, tada pergalė bus greitesnė, o nuostoliai mažesni“, – pridūrė jis.

Be to, buvęs Jungtinės Karalystės jungtinių pajėgų vadas pabrėžė, kad svarbu ir toliau „kurstyti abejones dėl Rusijos ryžto ir jos gebėjimo imtis karinių veiksmų atakuojant Juodosios jūros laivyną ir darant įtaką viešajai nuomonei Rusijoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(4)
(26)

Komentarai ()