[ŽT] Internetą sprogdina sensacija. Ukrainos desantas išsilaipino Kryme (Video)  ()

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato kariai šįryt išsilaipino okupuotame Kryme. Su savimi jie pasiėmė ir Ukrainos vėliavą ir, žinoma, ginklų. Tarchankuto kyšulyje Ukrainos kariai įvykdė savo užduotis. Bet kodėl Ukraina apie tai taip atvirai paskelbė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarchankuto kyšulys yra svarbus okupacinėms pajėgoms - ten yra radarai, radiolokacinės stotys, raketinės gynybos sistemos „Bastion“ ir „Pancir“. Krantas yra gerai apsaugotas nuo atakų iš jūros, ten yra ir pėstininkų poligonas. Iš Tarchankuto kyšulio rusai leidžia ir raketas „Oniks“, kuriomis atakuoja Ukrainos uostų infrastruktūrą. Dar vakar ten buvo ir S-400 sistema, bet ji buvo sunaikinta dar prieš šio ryto reidą.

Nepaisant to, pasak Ukrainos Nacionalinio strateginių studijų instituto eksperto Aleksejaus Jižako, rusai Tarchankuto kyšulyje neturi ypatingai tankios gynybos, nes prie jo sunku priartėti nepastebėtam.

 

„Buvo pranešimų, kad Vyriausiasis žvalgybos direktoratas vykdė specialiąsias operacijas okupuotame Kryme dar prieš prasidedant dideliam karui. Čia svarbu ne tai, kodėl išsilaipinome Tarchankute, o kodėl apie tai viešai pranešėme. Jei galime vykdyti tokias specialias operacijas, o jos vyksta ne pirmą kartą, vadinasi, teoriškai turime visą tinklą, tai yra geras signalas. Tikriausiai Vyriausiasis žvalgybos direktoratas taip rodo, kad Ukrainos pajėgos veikia okupuotose teritorijose ir tai yra signalas mūsų Vakarų partneriams, kad galime padaryti daugiau, nei jie mano“, – pažymi Jižakas.

(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: