„Čia daugybė tankų ir šarvuočių. Artilerija traukiasi.“ Prasideda naujas pragaras  ()

Ukrainos kariuomenė pralaužė rusų pirmąją gynybos liniją Zaporižios regione, ir rusams dabar bus sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimo pradžioje rusai padarė didelę klaidą, kuri jiems gali brangiai kainuoti per tolesnį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žygį. Plačiau apie tai „24 kanalui“ papasakojo „Informacinio pasipriešinimo“ grupės politikos ir karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Pirmoji gynybos linija, kurią perėjo Ukrainos kariuomenė, – tai ne tik grioviai, tranšėjos ir įtvirtinimai, bet ir minų laukai. Pagrindinė jos problema buvo būtent hipertrofuotas minų ir pabūklų užkardų tankis.

Antrojoje gynybos linijoje problema yra ne tiek minų laukai, kiek mechanizuotas komponentas, t. y. įranga. Čia koncentruojasi šarvuočiai, pėstininkų kovos mašinos ir kita šarvuotoji technika. Artilerija jau atitraukiama arčiau trečiosios linijos, sako Oleksandras Kovalenko.

Jie tai daro tam, kad turėtų bent šiokį tokį paritetą kovoje su kontrataka. Taigi pagrindinė antrosios kovos linijos problema yra „geležies“ naikinimas. Tai bus Ukrainos kariuomenės prioritetas.

„Yra labai įdomus niuansas. Jau mūsų kontrpuolimo metu rusai pradėjo naudoti antrosios gynybos linijos rezervus. Jie panaudojo daug išteklių dar prieš tai, kai juos iš tikrųjų reikėjo panaudoti“, - pažymėjo karo apžvalgininkas.

 

Be to, pietuose kovojančių Dnepro ir Vostoko armijų grupių sukomplektavimas yra vienas prasčiausių karo zonoje. Geriausiai sukomplektuotos grupės „Centras“ ir „Vakarai“ yra Luhansko srityje. Tai, pasak Kovalenko, turės didelės įtakos rusų gebėjimui apsiginti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(13)
(163)

Komentarai ()

Susijusios žymos: