„Jūs turite baisų priešą. Baisų.“ Skelbiamas būdas, kaip sutriuškinti Rusiją  ()

Paaiškinta, ar reikėtų bijoti kiekybinio Rusijos armijos pranašumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paprastai laimi ne tas, kas didesnis ir stipresnis, o tas, kas gudresnis, bent jau to moko karų istorija, sako Izraelio karo ekspertas Grigorijus Tamaras.

Visiškos Rusijos invazijos į Ukrainą pradžioje, kai okupacinės pajėgos stovėjo netoli Kyjivo, niekas negalėjo įsivaizduoti, kad po kiek daugiau nei metų Ukrainos kariuomenė žengs į Berdianską. Karas – tai dalykas, kuriame kiekybė labai retai pranoksta kokybę. Tokią mintį „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ duotame interviu Dinai Bernackai pateikė į pensiją išėjęs Izraelio gynybos pajėgų karininkas, buvęs Izraelio specialiųjų tarnybų darbuotojas, karo istorikas Grigorijus Tamaras.

„Labai daug metų praleidau studijuodamas bendrąją Antrojo pasaulinio karo istoriją. Ir, nerasdamas atsakymo, galvojau, kaip galėjo įvykti 1941 m. vasaros katastrofa. Kodėl Raudonoji armija su dešimtimis tūkstančių tankų ir lėktuvų pabiro ir įvyko tokia katastrofa? Supratau, kaip ji sutriuškinta 2022 m. vasario pabaigoje, nes mačiau, kaip kovėsi rusai“, - prisipažino Tamaras. Tuomet analitikas pridūrė, kad per visavertį karą su Ukraina Rusijos armija padarė visas klaidas, kokias tik galėjo padaryti.

Akivaizdu, kad okupantai mokosi, ir kad ne visi ten yra kvaili. Taip pat aišku, kad tarp jų yra ir normalių karininkų, turinčių drąsos ir net garbės. Tačiau Putino armijoje daugiau nei 20 metų vyko neigiama atranka, ir to negalima nuvertinti. Žmonės, kurie buvo tikri profesionalai, buvo išstumti iš sistemos arba nužudyti, kaip generolas Lebedas, nes jie nevogė, neužsiiminėjo pataikavimu ir tikrai rūpinosi šalies interesais.

 

„Jūs turite baisų priešą, baisų. Bet pasakysiu: kartais galiausiai laimi ne tas, kuris stipresnis, o tas, kuris protingesnis. To mus moko karų istorija. Tas, kuris turi daugiau pasirengimo ir motyvacijos nei priešas“, - aiškino karo ekspertas. – „Taip, būta atvejų, kai ordos atėjo ir paėmė skaičiumi. Tačiau tai veikiau taisyklių išimtys. Taigi manau, kad, atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, Rusijos armijos perspektyvos pietų kryptimi nėra geros.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()