Tai didelė problema. Vienu aspektu Rusija lenkia Ukrainą net 10 kartų  ()

Skelbiama pesimistiška žinia iš fronto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai bando žengti į priekį Rytų Ukrainoje, ypač Lymano srityje. Ten jie turi daugiau amunicijos nei Ukraina. Apie tai praneša „CBS News“.

Maskva nori priversti Kyjivą perkelti pastiprinimus į šalies rytus, kad jie nebūtų panaudoti kontrpuolimui pietuose. 1-osios Ivano Boguno nepriklausomos specialiųjų pajėgų brigados vadas sakė, kad ten jau kelias dienas vyksta labai smarkūs mūšiai.

Leidinyje teigiama, kad okupantai turi 10 kartų didesnį amunicijos pranašumą, palyginti su Ukrainos gynybos pajėgomis. Be to, okupantai turi daugiau ginklų ir žmonių.

„Jie mus lenkia dronais. Tai didžiulė problema, bet mes kovojame. Neturime kito pasirinkimo. Tai sunku. Negaliu sakyti, kad mūsų moralė yra aukščiausio lygio, bet mes laikomės ir ištveriame“, - aiškina Soldatenko.

Kareiviai sako, kad kasetiniai šaudmenys padeda sulaikyti okupantus. Žurnalistai atkreipė dėmesį, kad kasetiniai šaudmenys buvo kritikuojami, nes ne visi sviediniai sprogsta ir gali kelti grėsmę civiliams gyventojams. Tačiau artilerijos dalinio vadas „Muzikantas“ sako, kad kasetiniai šaudmenys suteikia lemiamą pranašumą. Taip yra todėl, kad neturėdama oro pranašumo, Ukrainos kariuomenė vienu sviediniu gali greitai smogti dideliam teritorijos plotui. Ukrainoje nekyla diskusijų, ar naudoti kasetinius šaudmenis, nes kovotojai kovoja, o tokie sviediniai padeda kariuomenei tai daryti veiksmingiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: