Tai ne šiaip įtvirtinimai. Tai monstriški įtvirtinimai. Rusija patyrė didžiulį pralaimėjimą (Video, Foto)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paviešintuose kadruose matyti, kaip buvo pralaužta galingiausia rusų pastiprinimo sistema Robotynėje, tai sukėlė tikrą gedulą tarp rusų Z-karo korespondentų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-04 Tai ne šiaip įtvirtinimai. Tai monstriški įtvirtinimai. Rusija patyrė didžiulį pralaimėjimą (Video, Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados „Magura“ kariai aiškiai parodė, ką Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko įveikti į rytus nuo Robotynės kaimo per neįtikėtinai sunkias kovas. Paskelbtose nuotraukose matyti įrodymas, kokia sunki buvo užduotis šturmuoti parengtas monstriškas rusų pozicijas. Ir tai yra priežastis, dėl kurios daugelis tarp Rusijos propagandistų taip nuliūdo, savo „Twitter“ puslapyje rašė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

Kai Ukrainos kariuomenės kovotojai tyrinėjo šiuos griovius, kuriuose tuo metu dar tebesėdėjo rusai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos atkreipė dėmesį į tai, kad šiame rajone yra ypač sudėtinga ir paini įtvirtinimų sistema. Akivaizdu, kad buvo sugaišta daug laiko ir įdėta daug pastangų, kad tokie aukštos kokybės įtvirtinimai būtų įrengti būtent čia, prie pat kaimo.

 

Reljefas čia yra netipiškai sudėtingas šiai vietovei. Pozicijos pastatytos ant aukštumos, palyginti su vietove, kuri, be kita ko, buvo naudojama puolimams. Todėl ši vieta buvo labai perspektyvi ir galėjo būti palankiausia gynybai daugelio kilometrų spinduliu aplink.

 

Ir tokias įtvirtinimų sistemas reikėjo įveikti į šiaurės rytus nuo Robotynės. Tiesą sakant, tai yra įtvirtinimų linija tarp Robotynės ir Verbovės kaimų. Labai svarbi linija, kurią taip pat teko įveikti neįtikėtinomis pastangomis. Atviroje vietovėje su visais pirmiau aprašytais sunkumais.

Vis dėlto Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko įveikti šį iššūkį ir prasiveržti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(4)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: