Smūgis Maskvai. „Kinijos pasieniečiai užims Rusijos teritorijas be įspėjimo“  ()

Kinija ruošiasi atimti iš Rusijos jos teritorijas. Ir reikalas neapsiribos vien Didžiąja Usūrio sala.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo vaizdo tinklaraštyje „YouTube“ papasakojo žinomas Rusijos istorikas Dmitrijus Černyševskis.

Kinijos valdžia paskelbė oficialius geografinius žemėlapius, kuriuose pateiktos teritorinės pretenzijos Rusijos Federacijai. Pekinas juose kaip Kinijos teritoriją įvardijo Didžiąją Usūrio salą.

Kinija yra tokia šalis, kurioje valstybiniai žemėlapiai yra valstybės požiūrį atspindintis dokumentas. Jei žemėlapyje yra teritorinių pretenzijų, valstybė jas skelbia. Rusija tyli... O kur dėtis? Jeigu mes nuimame paskutines S-300 sistemas nuo Kurilų salų, nuo Tolimųjų Rytų sienų ir perkeliame vakarų kryptimi. Kuo Rusija gali atsakyti į Kinijos pretenzijas? Dėl Didžiojo Usūrio salos, manau, kad pagal žemėlapį bus vykdomi pasieniečių veiksmai, kurie tiesiog be išankstinio įspėjimo užims šią salą“, - sakė Černyševskis.

Jis priminė, kad 2004 m. Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas, siekdamas užmegzti santykius su Kinija, savo rytinei kaimynei atidavė didelę dalį Rusijos teritorijų. Tuomet Kinijai buvo atiduota didelė dalis Didžiojo Usūrio salos, kuri kelis šimtmečius priklausė Rusijai.

Pastaruosius 19 metų Kinija neturėjo jokių teritorinių pretenzijų Rusijos Federacijai. Tačiau per pastaruosius metus padėtis pasikeitė.

„Iki tam tikro laiko buvo manoma, kad tarp Rusijos ir Kinijos nėra jokių teritorinių pretenzijų... Kai tik Rusijos armija buvo nugalėta Ukrainoje, visi pamatė Putino Rusijos supuvimą ir bejėgiškumą, ir Kinija iš karto atnaujino savo pretenzijas. Ir tai tik pradžia, tai pirmas mažas tylus žingsnelis... Yra tiesioginio pagrindo manyti, kad Kinija, kai jai atrodys reikalinga, tiesiog denonsuos 1859-1860 m. Aiguno ir Tiandzino taikos sutartis“, - sakė istorikas.

 

Jis priminė, kad pagal šias sutartis Maskvai pavyko „užgrobti“ didžiulius Kinijos gabalus. Ir, tikėtina, Pekinas ruošiasi susigrąžinti šias teritorijas.

„Kinija neabejotinai pasinaudos „šiaurės barbarų“, kuriais ji laiko Rusiją, silpnumu. Jie atgaus savo: Blagoveščensko sritį, Chabarovsko kraštą, Primorsko kraštą ir Sachaliną... Ruoškitės, chiebryte. Rusija negalės jūsų apginti, Rusija jus išduos ir apleis... Rusija neturi teisių į Blagoveščenską, Chabarovską, Vladivostoką ir Sachaliną. Visa tai buvo neteisėtai užgrobta ir anksčiau ar vėliau turės būti grąžinta. Naująją Kinijos ekspansiją Tolimuosiuose Rytuose pradės nuo jūsų. Vienintelė galimybė šiems regionams išsaugoti nepriklausomybę nuo Kinijos – atkurti Tolimųjų Rytų Respubliką ir sudaryti karinį susitarimą su Japonija ir JAV. Nes Putino Rusija juos atiduos... Pasirinkimas paprastas: arba Kinijos koncentracijos stovykla, arba nuo Rusijos nepriklausoma Tolimųjų Rytų respublika“, - sako Černyševskis.

 

Jis pažymėjo, kad Vladivostokas jau yra Kinijos uostas. Ši šalis per jį be muito mokesčio kontrabanda gabena prekes į Mandžiūriją. O šį uostą, be jokios abejonės, Pekinas pasiims sau.

„Kinija imasi plėtros. Tai tiesioginė beprotiškos fašistinės Putino agresijos prieš Ukrainą pasekmė“, - pareiškė rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(316)
(12)
(304)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()