„Vien vilties neužtenka“. Britų generolas skelbia, kaip sutriuškinti Rusiją. 5 esminiai veiksniai  ()

Rusijos pajėgos išsibarstę didelėje fronto linijoje, išsekusios ir stokojančios rezervų, rašo generolas Richardas Barronsas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina negalės nugalėti Rusijos 2023 m., tačiau pergalė 2024 ar 2025 m. įmanoma, savo skiltyje rašo buvęs Didžiosios Britanijos Jungtinės vadovybės vadovas generolas Richardas Barronsas, skelbia „Financial Times“.

Tokias išvadas jis daro remdamasis situacijos fronte analize. R. Barronsas pažymėjo, kad Ukrainai trūksta oro gynybos sistemų (dabartinės gali apimti tik trečdalį šalies), artilerijos amunicijos (JAV kasetiniai sviediniai problemą išsprendė tik laikinai), stiprių oro pajėgų ir išminavimo įrangos. Šių problemų sprendimas karą atidės bent jau kitiems metams, mano generolas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos pajėgos yra išsibarsčiusios palei didelę fronto liniją, išsekusios ir stokojančios atsargų. Tačiau net ir šiuo atveju prireiks daug laiko, kol Ukraina laimės. Britų vadas įvardijo penkis veiksnius, nuo kurių priklauso Ukrainos pergalė.

Pirma, Kyjivas neturėtų siekti reikšmingos sėkmės mūšio lauke, kol neturi tam pakankamai lėšų. „Ukrainą reikia padaryti stipresnę, o Rusiją silpnesnę, kitaip atsidursime aklavietėje,“ – aiškina generolas.

Antra, Ukraina turi ir toliau daryti spaudimą Rusijos kariuomenei visą žiemą, susigrąžindama teritoriją mažomis dalimis. Šios ukrainiečių operacijos turi būti aprėptos artilerijos ir oro gynybos priemonėmis ir neviršyti tvaraus tiekimo ribų.

Trečia, Ukraina turi sunaikinti Rusijos karinį potencialą okupuotose teritorijose greičiau nei Maskva jį atkurs – tai lems, kad priešas bus mažiau pasirengęs naujam Ukrainos kariuomenės kontrpuolimui.

 

Ketvirtuoju punktu generolas pavadino būtinybę neutralizuoti Juodosios jūros laivyną iki 2024 metų pavasario. Pasak jo, Ukrainos raketų smūgiai ir jūriniai bepiločiai orlaiviai gali sugadinti Rusijos laivus greičiau, nei būtų galima juos pakeisti naujais.

Penktu ir svarbiausiu punktu Richardas Barronsas laiko Vakarų sąjungininkų karinę pagalbą. Generolo teigimu, reikia pripažinti, kad galima Ukrainos sėkmė grindžiama Vakarų kariniu-pramoniniu potencialu.

R. Barronsas pažymėjo, kad Vakarų šalys dabar savo gynybos įmonėse didina gamybą. Naujos gamybinės linijos reikiamu pajėgumu pradės veikti iki 2024 m. vidurio. Anot generolo, tai turėtų būti lūžis Kyjivo puolimo potencialui.  

 

„Dabartinis kontrpuolimas rodo, kad V. Putino okupaciją galima nugalėti. Tai užtruks ilgiau ir kainuos daugiau, nei tikėjomės, bet vien vilties neužtenka. Vakarai turi įsipareigoti sunkesnei kampanijai arba pasmerkti Ukrainą pralaimėjimui“, -  taip baigė savo skiltį R. Barronsas.

Ši rubrika liudija, kad Vakaruose kinta suvokimas apie karą Ukrainoje. Vakarų šalys ruošiasi užsitęsusiam konfliktui su Rusija. Tai liudija ir sprendimas aprūpinti Ukrainą lėktuvais F-16: jie reikalauja daug mėnesių Ukrainos pilotų mokymų, o Ukraina naikintuvais galės naudotis tik 2024 m. R. Barronso tekste nurodoma, jog Vakarai pradeda tyrinėti perspektyvas karo Ukrainoje tęsimui 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()