[ŽT] Neįtikėtini įvykiai. Sustabdytas didžiulis Rusijos puolimas. Armija traukiasi  ()

Kovalenko skelbia apie didelę Rusijos ginkluotųjų pajėgų nesėkmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos reklamuotas puolimas link Kupjansko Svatovo fronto kryptimi pasirodė esąs visiška nesėkmė. Rusai ne tik nepasiekė savo tikslų, bet ir pradėjo trauktis. Apie tai praneša karo ekspertas, grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Oleksandras Kovalenko.

Savo „Telegram“ kanale jis rašo, kad rusai su patosu pranešė apie didelį kontrpuolimą Lymano-Kupjansko ašyje, grasindami paversti Kupjanską antruoju Bachmutu, tačiau, pasibaigus kelias savaites trukusioms kovoms, pradėjo trauktis.

„Tai gali padaryti tik rusai. Kaip ten Senkivka? Paėmėt? Ar, tradiciškai, šalia Senkivkos tik paėmėt? Beje, Vilšano kryptimi auga ne tik pilkoji zona“, - rašo ekspertas, atkreipdamas dėmesį į Ukrainos kariuomenės veržimąsi į priekį.

 

Tuo pat metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas šaukiniu „Bachmuto Demonas“ savo „Telegram“ kanale rašė, kad rusai surinko apie 30 tankų ir veržiasi, kiek įmanydami tempia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą, tačiau jų puolamieji bandymai buvo sustabdyti ties Kupjansku ir Senkivka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(166)
(2)
(164)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: