Kuriamas universalus nešiojamųjų kompiuterių kroviklis  (11)

Didžiausi Taivano nešiojmaųjų kompiuterių gamintojai parėmė Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (IEEE) iniciatyvą kurti universalų nešiojamiesiems kompiuteriams skirtą įkrovimo įrenginį, praneša „DigiTimes.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad savo dalyvavimą šiame projekte jau patvirtino bendrovės „Asus“, „Acer“, „Quanta Computer“, „Compal Electronics“, „Invetec“, „Wistron“ ir „Pegatron Technology“.

Kadangi tokio universalaus kroviklio standartizavimo darbai vos prasidėję, artimiausiais metais jų rinkoje dar neverta tikėtis, teigia IEEE atstovai.

Tačiau vėliau, kai ši iniciatyva jau bus įgyvendinta, vartotojams pakaks vieno kroviklio bet kokio modelio savo nešiojamajam, „netbook“ ar planšetiniam kompiuteriui. Kompiuterių gamintojai turėtų atpiginti savo produkciją, nes jiems nebereikės kartu su nešiojamaisiais įrenginiais kartu tiekti ir jiems skirtų kroviklių.

Tuo tarpu mobiliųjų telefonų gamintojai, susitarę dėl universalaus kroviklio, planuoja, kad iki 2012 m. su juo bus suderinami visų modelių telefonai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)