Su „Bayraktar“ liūdni reikalai. Skelbiama, kas nutiko  ()

Ukraina į mūšio lauką sugrąžino „Bayraktar“. Turkijos dronai atliko svarbų vaidmenį plataus masto invazijos pradžioje, tačiau vėliau jie praktiškai dingo iš akiračio. Dideli bepiločiai orlaiviai tapo pernelyg pažeidžiami priešo atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anądien buvo išleista filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas rusų įrangos naikinimas naudojant droną „Bayraktar“. Tačiau jų naudojimas fronte jau tapo išimtimi. Aviacijos ekspertas Valerijus Romanenko kalbėjo apie turkiško bepiločio orlaivio naudojimo ir jo pakeitimo riziką.

Pasak „Forbes“, Ukrainos kariuomenė turkiškus bepiločius orlaivius pradėjo naudoti tik žvalgybai, laikydama juos atokiau nuo fronto linijos. Tačiau rugsėjį „Bayraktar“ smūgiai buvo atnaujinti.

Pažymėtina, kad „Bayraktar TB2“ gali nešti keturias bombas: dvi po 7,5 kg ir dvi po 22,2 kg. Jos gali būti naudojamos ne didesniu kaip 14 kilometrų atstumu ir iš 1500-2000 metrų aukščio. Tokiu atstumu „Bayraktar“ orlaivius gali lengvai numušti Rusijos oro gynybos sistemos, kurių veikimo nuotolis yra apie 50 kilometrų.

„Bayraktar“ atliko svarbų vaidmenį, kai fronto linija buvo susimaišiusi netoli Kijevo, nes ten nebuvo aktyvios priešlėktuvinės gynybos. Dabar jie pasirinko zoną, kurioje nebuvo rusų raketų, ir tiesioginiu smūgiu sunaikino nedidelį katerį su didele bomba,“ - pažymėjo Valerijus Romanenko.

Tačiau dronus vis dėlto reikia naudoti labai atsargiai, nes jie dideli ir kainuoja daug pinigų - apie milijoną dolerių.

 

Dabar geriau naudoti 10 mažų dronų. Bet kokiu atveju „Bayraktar“ suteikia tiek pat informacijos, kiek ir mūsų dronai, kurie kainuoja daugiausiai 100-200 tūkst.“, - sakė aviacijos ekspertas.

Apskritai tai rodo, kad Ukraina turėtų investuoti į vietinių „Šahed“ gamybą. Jie gali pakeisti kovinių operacijų pobūdį. O žvalgyba yra svarbi kovojant su baterijomis ir naikinant rusų ginkluotę fronte. Tačiau priešo aerodromams ir gamykloms naikinti naudojami tik puolamieji bepiločiai orlaiviai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(119)
(8)
(111)

Komentarai ()