Netikras desantas pietuose. Kokias paslaptingas pajėgas telkia Rusija?  ()

Tokmako kryptimi pažangūs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai priartėjo ir įtvirtino pozicijas į rytus nuo Novoprokopovkos kaimo, už maždaug 2,5 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai tęsia laipsnišką veržimąsi į pietinį frontą, rašo karo ekspertas Konstantinas Mašovecas. Priešas, norėdamas kažkaip į tai reaguoti, yra priverstas mesti į mūšį nenumatytus rezervus ir perkelti prastai apmokytą kariuomenę kaip desantininkus.

Tokmako kryptimi pažangūs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai priartėjo ir įtvirtino pozicijas į rytus nuo Novoprokopovkos kaimo, už maždaug 2,5 km. Tuo pačiu metu iš šiaurės kiek daugiau nei 1 km atstumu nuo šio kaimo jau yra išsidėstę pažangūs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai.

Be to, verta paminėti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra labai arti lauko kelio, vedančio iš Novoprokopovkos į Verbovos kaimą, kurį siekia perkirsti. Žinoma, jei taip atsitiks, priešui  padėtis pablogės, užimant pirmąją pagrindinės gynybos linijos poziciją tarp Novoprokopovkos ir Verbovo. 

Šiuo metu tam bando užkirsti kelią priešo 71-ojo ir 210-ojo motorizuotųjų šaulių pulkų (MSR) daliniai. Tačiau jie nesugeba visiškai sustabdyti pažangių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių veržimosi į rytus nuo Novoprokopovkos kaimo (ukrainiečių daliniai, kovoję palei pirmąją pagrindinės priešo gynybos linijos poziciją, pajudėjo dar kilometrą į pietus).

Verbovo kaimo šiaurės rytiniame pakraštyje, matyt, mažiausiai 2 dienas tęsiasi įnirtingos artimos kovos tarp Ukrainos pėstininkų ir priešo 417-ojo atskirojo žvalgybos bataliono (ORVB) ir BARS-11 padalinių. Tai rodo, kad zona, skirta prasiveržti per pirmąją pagrindinės priešo gynybos linijos poziciją, plečiasi palei frontą ne tik į vakarus, bet ir į rytus.

 

Taip, ir bene pagrindinė žinia iš šios krypties – į pietus nuo  Verbovos kaimo, priešas dislokuoja 387-ojo skyriaus dalinius iš savo 44-osios oro desanto divizijos.

Pagal pavadinimą ji laikoma „oro desanto“, tačiau iš esmės tai yra labai savotiška vienetų ir subvienetų sankaupa, kuri labiau priklauso „teritorinių karių“ ar „mobilizacinio rezervo formavimo“, o ne tikriems oro desantininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: