Taisyklės, gelbstinčios gyvybę. Kur saugu būti raketų atakų metu  ()

Šie patarimai gali išgelbėti gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pagrindines elgesio taisykles oro pavojaus metu, kur slėptis ir kur eiti, jei nėra slėptuvės, primena „24 kanalas“.

Neabejotinai geriausia slėptuvė per atakas yra metro stotys – slėpdamiesi po žeme būsite beveik 100 proc. apsaugoti nuo užpuolikų raketų atakų. Ypač jei iš stoties yra daugiau nei vienas išėjimas (pavyzdžiui, tai stotis, iš kurios pereinama į kitą metro atšaką).

Apšaudymo metu taip pat galite slėptis slėptuvėse – paprastai tai būna požeminės automobilių stovėjimo aikštelės, slėptuvės nuo bombų arba rūsiai, atitinkantys slėptuvių standartus. Geriausios slėptuvės, atitinkančios dviejų išėjimų taisyklę. Tai reiškia, kad tuo atveju, jei po smūgio vienas iš išėjimų būtų užblokuotas, iš slėptuvės galima išeiti kitu keliu.

Tačiau ne visose šalyse yra metro stočių, ir ne visi gyvena šalia slėptuvių. Be to, deja, gyventojai tiesiog neturi laiko bėgti į slėptuvę, nes paprastai pirmiausia pasigirsta sprogimai, o tik po to sirena. Tada reikia slėptis namuose. Saugiausios vietos yra šios:

  • Jei gyvenate žemesniuose daugiaaukščių pastatų aukštuose arba privačiuose namuose, tuomet laikykitės dviejų sienų taisyklės – t. y. viena siena išeina į lauką, o kita smūgių atveju pridengs jus nuo pirmosios sienos nuolaužų. Tokiu atveju geriausia slėptuvė gali būti koridorius, tualetas arba vonia. Dviejų pastarųjų variantų atveju tose patalpose geriau nuimti veidrodžius, jei tokių yra, kad smūgio atveju nebūtumėte traumuoti stiklo šukių.
  • Jei gyvenate viršutiniuose namų aukštuose, nepamirškite, kad dviejų sienų taisyklė galioja tiek horizontaliai, tiek vertikaliai, todėl pavojinga būti vonios kambaryje viršutiniame aukšte. Geriausia nusileisti kuo žemiau, geriausia – į pirmąjį aukštą. Svarbu tam nenaudoti lifto, nes dėl užpuolimo gali dingti elektra ir galite užstrigti. Nereikėtų leistis į rūsį, jei jis neatitinka slėptuvės reikalavimų. Be to, rūsiai su dviem išėjimais yra reti, todėl tie, kuriuos turime, nėra labai saugūs.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()