„Tai visiškas kosmosas. Tai gali padaryti tik 10 žmonių iš 8 milijardų.“ Lavrovas skelbia apie didžiulį teroro aktą  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigia, kad Rusija turi informacijos, kad bandoma pakenkti „TurkStream“ ir „Blue Stream“ dujotiekiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„TurkStream“ ir „Blue Stream“ yra nutiesti per Juodosios jūros dugną. Lavrovas teigia, kad yra norinčių juos sunaikinti.

Rusijos karo ir politikos ekspertas Anatolijus Nesmianas savo tinklaraštyje suabejojo ​​tokio sabotažo galimybe ir užsiminė, kad Larovas vėl meluoja.

Nesmiano teigimu, skirtingai nei susprogdintas „Nord Stream“, kuris dėl Baltijos jūros seklumo yra iki 200 metrų gylyje, Rusijos Juodosios jūros dujotiekiai guli iki 2200 metrų gylyje.

Dėl Juodosios jūros su dumblėjimo ir vandenilio sulfido sluoksnio dugne specifikos, atlikti bet kokius darbus, įskaitant ir sabotažą, dugne yra akrobatika, besiribojanti su neįmanomu. Be to, vėlgi, dėl Juodosios jūros geologijos daugiau nei 1300 metrų gylyje prasideda ištisinis agresyvaus vandenilio sulfido sluoksnis, besitęsiantis iki 200 metrų gylio. Tai yra, be išskirtinių laivų ir unikalios įrangos, taip pat reikės aukščiausios kvalifikacijos žmonių, kurie galėtų dirbti tokiomis ekstremaliomis sąlygomis tokiame gylyje. Kiek jų yra pasaulyje iš 8 milijardams planetos gyventojų? Dešimt?“ – klausia Nesmianas.

 

 

Jis rašo, kad pora teroristų su akvalangais čia nepakaks. Norint atlikti sabotažą tokiame gylyje, reikės specializuoto laivo su atitinkama įranga.

„Pasaulyje yra daug tokių laivų. Reikia manyti, kad Lavrovas turi nepaneigiamų įrodymų, kad vienas iš šių laivų yra arti abiejų dujotiekių. Priešingu atveju tai tėra dar vienas ir jau nereikšmingas melas", – pridūrė ekspertas.

(42)
(7)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: