„Dabar užtenka tik 1 granatos.“ Gali būti susprogdinti Rusijos naikintuvai  ()

Stebėtojas pastebėjo, kad dronų kamikadzės ar sprogstamuosius įtaisus metančių dronų atakų metu padangos netgi „padės“ sunaikinti orlaivį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant lėktuvų dėdami automobilių padangas rusai bando užmaskuoti savo orlaivius, tačiau tuo pačiu daro juos labiau pažeidžiamus tam tikrų bepiločių orlaivių atakoms, pažymėjo karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

„Lėktuvų padangos išplečia galimybes smogti lėktuvams su ginklais, kurių efektyvumas anksčiau buvo vidutiniškas. Atsižvelgiant į šias aplinkybes, net bet kuris Rusijos partizanas, nepatenkintas Putino politika, gali nusipirkti droną, užpildyti jį paprastu padegamuoju mišiniu ir sudeginti Tu-22M3!“, – pažymėjo ekspertas.

Jis pridūrė, kad būtent dronų kamikadzės ar sprogstamuosius įtaisus metančių donų atakų metu padangos netgi „padės“ sunaikinti orlaivį:

„Drono kamikadzės, kuris tiesiogiai taranuoja taikinį, atveju apsauga apskritai yra beprasmė. Tačiau daug įdomiau yra dronas, kuris numeta sprogstamąjį įtaisą, pavyzdžiui, granatą. O šiuo atveju padangos nėra kliūtis, o kaip tik padeda! Granata riedės orlaivio paviršiumi ir detonuos ant žemės. Savo ruožtu padangos padės granatą „užfiksuoti“ ant orlaivio paviršiaus – granta netgi gali įriedėti į padangos vidų.

 

Apskritai Kovalenko šią rusų „know-how“ pavadino Rusijos aviacijos degradacijos demonstravimu aprūpinant ją apsaugos nuo paprasčiausių ginklų priemonėmis.

Tuo pačiu metu stebėtojas pripažino, kad daugeliu atvejų orlaivių apsauga padangomis turi tam tikrą efektyvumą:

„Padangos gali būti naudojamos siekiant užkirsti kelią nedidelių gabaritų objektų atakoms iš oro. Dronams jos iškreipia orlaivio kontūrus. Tokiu būdu įsibrovėliai stengiasi ne apsaugoti, o užmaskuoti orlaivius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()