Ukraina galingai apgavo rusus. Rusija iššvaistė daugybę ginklų (Foto)  ()

Rusai masiškai naikina ukrainiečių haubicų D-20, amerikiečių gamybos pabūklus M777, minosvaidžius, radarus ir oro gynybos įrangą, kuriuos gamina specialistai mažame angare, tvirtina amerikiečių žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šimtai Rusijos „sunaikintų“ karinės technikos vienetų Ukrainos teritorijoje pasirodė esą maketai, apie tai pranešė CNN.

Ukrainos pajėgos sėkmingai pakeitė haubicas, tankus, minosvaidžius ir radarus maketais. Tai leido suklaidinti rusų užpuolikus. Okupantai švaistė dronus, raketas ir sviedinius šimtams „sunaikintų“ taikinių.

Nedideliame angare gaminami ukrainietiški haubicos pabūklai D-20, amerikiečių gamybos haubicos M777, minosvaidžiai, radarai ir oro gynybos įranga. Didžiulės pramoninės aikštelės teritorijoje matyti įspūdingas naujausių Amerikos ir Europos technologijų maketų rinkinys, skirtas klaidinti rusų įsibrovėlius.

 

„Jei maketas buvo sunaikintas, mūsų darbas nenuėjo veltui“, – CNN sakė maketus pagaminusios įmonės atstovas.

Jis pažymėjo, kad sunaikinimo greitis rodo gaminio kokybę. Jei jis per ilgai nesunaikinamas, inžinieriai grįžta prie brėžinių.

Įmonės atstovas pridūrė, kad Rusijos armija jau sunaikino šimtus tokių maketų. Kūrėjai net neturi laiko patenkinti kariuomenės poreikio. Iš pradžių maketai buvo „šiurkštūs“. Įvairios vakarietiškos įrangos tiekimas privertė bendrovę išrasti naujus maketų, panašių į originalus, gamybos būdus, juolab kad į Ukrainą atkeliauja vis sudėtingesni ginklų tipai.

 

Jaukas parodė savo rezultatą. Rusai išleido pinigus raketoms ir dronams, kurie tiesiog buvo iššvaistyti.

„Juk dronai ir raketos yra brangūs. Mūsų maketai yra daug, daug pigesni“, - pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()