Skelbiamas didžiulis pavojus Ukrainai. Žvalgyba sužinojo, iš kur Rusija gauna milžiniškus kiekius amunicijos  ()

Ukraina turi duomenų, iš kur Rusija gauna artilerijos sviedinių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Skelbiamas didžiulis pavojus Ukrainai. Žvalgyba sužinojo, iš kur Rusija gauna milžiniškus kiekius amunicijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sviedinius iš Šiaurės Korėjos gauna jau pusantro mėnesio, teigia Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato  vadovas Kyrylo Budanovas.

„Prieš pusantro mėnesio viskas buvo sutarta ir prasidėjo siuntimas iš Šiaurės Korėjos", - sakė Ukrainos žvalgybos vadovas.

Anot Budanovo, Šiaurės Korėja Rusijai siunčia 122 mm ir 152 mm sviedinius sovietiniams pabūklams, taip pat raketas „Grad“ sistemoms ir sviedinius tankams.Šiaurės Korėja yra rimta ginklų gamintoja, jie geba tai gaminti dideliais kiekiais. Rusija nepajėgi pagaminti tokio kiekio“, - pažymėjo Budanovas.

Budanovo teigimu, Rusija melavo apie ginklų gamybos spartinimą - iš tikrųjų Kremliui pavyko pagaminti tik 3-7% planuotų kiekių. Budanovas pabrėžė, kad galingos pramonės šakos Rusijoje palaipsniui naikinamos.

 

Tiesa, Budanovas pripažįsta, kad Šiaurės Korėjos amunicija „tam tikru mastu neigiamai paveiks karo veiksmų Ukrainoje eigą“. Ukrainos žvalgybos duomenimis, Maskva planuoja gauti milijonines sviedinių siuntas.

(7)
(14)
(-7)

Komentarai ()