[ŽT] Prie Bachmuto didžiulis pralaimėjimas. „Tai buvo pragaras. Sumalė tiesiogine tankų ugnimi...“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos nušlavė rusų pozicijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-15 [ŽT] Prie Bachmuto didžiulis pralaimėjimas. „Tai buvo pragaras. Sumalė tiesiogine tankų ugnimi...“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės daliniai surengė tikrą rusų pralaimėjimą Bachmuto fronto kryptimi: išgyvenusieji socialiniuose tinkluose ir „Telegram“ kanaluose pasakoja, ką jiems teko patirti dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo. Z-kanalai skelbia vieno iš okupantų, kuris po sužeidimo į pietus nuo Bachmuto buvo evakuotas į rusų užnugarį, žinutę: „Nežinau, per kokį stebuklą mes sugebėjom išgyventi ir evakuotis. Į mus skrido viskas. Nuo skeveldrinių granatsvaidžių šovinių iš „paukščių“ iki „kasečių“. Mes tiesiog „buvom apakę“. Tai buvo pragaras.“

Pasak jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudė tiesiogine ugnimi iš tankų į rusų pozicijas, naikindama rusų dalinių likučius sunkiuoju kalibru. Ukrainos kariuomenė naudojo įvairias ugnies priemones, įskaitant artileriją, sunkiąją šarvuotąją techniką, dronus, kasetinę amuniciją ir šaulių ginklus.

 

Rusijos artileristai atsisakė teikti artilerijos paramą, motyvuodami sviedinių trūkumu.

Padėtis pablogėjo po to, kai „Achmat“ dalinys pabėgo iš „kadyrovcų“ pozicijų, o bendras atsisakiusiųjų kariauti Kliščijivkos ir Andrijivkos rajone skaičius pasiekė 800.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(0)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: