„Į tanką tilpo tik 1 žmogus...“ Beprotiška Ukrainos operacija  ()

Sprogmenų pripildytą trofėjinį tanką į Rusijos pozicijas nukreipęs karys iš Mukačevo miesto nelaiko savęs didvyriu ir yra pasirengęs vėl kautis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-15 „Į tanką tilpo tik 1 žmogus...“ Beprotiška Ukrainos operacija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasylis Dudynecas iš 128-osios brigados nusprendė vadovauti tankui, pripildytam sprogmenų, kad veiksmingai sunaikintų priešo pozicijas. Tankistų dienos proga, rugsėjo 14 d., jis papasakojo operacijos detales, rašo „Ukrinform“.

Gynėjas pasakojo, kad kariuomenėje tarnavo prieš dvidešimt metų. Mokėsi būti tanko vairuotoju. Prasidėjus viso masto karui, jis prisijungė prisijungė prie 128-osios atskiros kalnų puolimo brigados kaip tanko vairuotojas-mechanikas.

Dabar visa šalis išgirdo apie Vasylą Dudynecą. Tai buvo karys iš Mukačevo miesto, kuris nukreipė į Rusijos pozicijas sprogmenų pripildytą trofėjinį tanką. Po šio įvykio jam buvo suteiktas slapyvardis „Kamikazė“.

Kovos mašina galėjo važiuoti tik vienas žmogus. Vasylis savanoriškai pasisiūlė vykdyti misiją. Jo užduotis buvo nukreipti kovinę mašiną į reikiamą atkarpą ir greitai ją palikti, o kiti kariai turėjo ją susprogdinti nuotoliniu būdu. Toks įvykis buvo rizikingas, nes priešas pakeliui galėjo pataikyti į įrangą ir išgyventi nebūtų šansų.

„Kita vertus, tai lengva ir greita mirtis. Todėl ir išdrįsau“, – aiškino gynėjas.

 

Kovotojas neieško šlovės, o po šio incidento tankistas nelaiko savęs didvyriu. Jis pokalbio metu kelis kartus kartojo, kad kariuomenėje svarbiausia, kad kiekvienas gerai atliktų savo darbą.

Priminsime, 128-osios brigados spaudos tarnyba rugsėjo 10 d. pranešė, kad gynėjai mūšiuose pietuose panaudojo tanką-kamikadzę. Vairuotojas-mechanikas, rizikuodamas gyvybe, tik vieno šūvio atstumu bandė nuvaryti sprogmenų prikrautą tanką į priešo pozicijas. Tai atliko Vasylis Dudynecas iš Mukačevo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()