„Kinija pradėjo kutenti mano nervus...“ Prasideda kova tarp 2 pasaulio milžinų  (1)

Kinija aiškiai daro įtaką Šiaurės Korėjos sprendimams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija aiškiai daro įtaką Šiaurės Korėjos sprendimams. Apskritai Kim Jong-unas yra žaislas Xi Jinpingo rankose, todėl, ką pastarasis pasakys, taip ir bus.

Pastaruoju metu Kinija pirmiausia „pakuteno“ Josepho Bideno nervus. Ji taip elgiasi todėl, kad tiek Kinijai, tiek JAV reikia derybų, nes pasaulyje susikaupė neįtikėtinai daug labai skirtingo pobūdžio globalių problemų, kurias gali išspręsti tik du milžinai, tačiau tuo pat metu kiekvienas nori išlaikyti savo poziciją ir geriausias sąlygas deryboms.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, politikos analitikas Piotras Černikas.

„Yra informacija, kad Kinija gali pradėti pumpuoti Rusiją tokiu gudriu kanalu. Xi Jinpingas turi didelį ego ir nori jaustis kaip galingas pasaulio lyderis. Pažiūrėsime, kiek visa tai toli nueis“, – sakė ekspertas.

Černiko teigimu, greičiausiai Kinija tik didina statymus derybų procesui ir vargu ar stos į atvirą konfrontaciją su JAV. Juk amerikiečiai davė aiškų signalą, kad kitu atveju bus sankcijos, o Kinijos ekonomika 80% įtaisyta į euroatlantinę erdvę.

 

„46 trilijonus dolerių iškeisti į savo ego, nors istorija ir žino daug tokių atvejų, ne visai protinga. Paimkime Staliną, kuris daugumą sprendimų priėmė ne remdamasis racionaliais skaičiavimais, o vadovaudamasis savo idėjomis apie pasaulį ir emocijomis. O tokių atvejų istorijoje tiesiog yra daug“, – pastebėjo analitikas.

Be to, Černikas pabrėžė, kad Vakarų pasaulio atsakas Kinijai gali būti tik sankcijos ir nieko daugiau, ir sankcijos net ne pačiai KLR valstybei, o kai kurioms atskiroms Kinijos valstybinėms įmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(11)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: