„Ten prasidėjo pragaras. Viskas ant žlugimo ribos...“ Kodėl atšauktas Andrijivkos išlaisvinimas  ()

Viceministrė pripažino klaidą ir aiškino tai kaip „komunikacijos nesėkmę“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-16 „Ten prasidėjo pragaras. Viskas ant žlugimo ribos...“ Kodėl atšauktas Andrijivkos išlaisvinimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 15 d. rytą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas oficialiai patvirtino Andrijivkos kaimo išlaisvinimą Bachmuto kryptimi. Ukrainos kariai dieną anksčiau išvalė kaimą nuo įsibrovėlių, tačiau operacija buvo ties nesėkmės riba.

Situaciją „Telegram“ paaiškino Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar.

Rugsėjo 14 d. ji pirmoji pranešė apie Andrijivkos išlaisvinimą. Netrukus puolimui šia kryptimi vadovaujančios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iosios puolimo brigados spaudos tarnyba paneigė informaciją, pažymėdama, kad kaime vis dar vyksta kautynės.

Viceministrė pripažino klaidą ir aiškino tai kaip „komunikacijos nesėkmę“.

Laimei, jau rugsėjo 15-osios rytą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas oficialiai patvirtino kaimo išvadavimą.

„Mūsų kariai vakar užėmė Andrijivką. Buvo sunku, situacija keletą kartų labai dinamiškai keitėsi“, – savo klaidą paaiškino Maliar.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys „Bachmutskij demon“ taip pat pakomentavo susidariusią situaciją. Anot jo, žinia apie išlaisvinimą buvo atšaukta dėl didžiulio apšaudymo.

 

„Jau kai buvo kalbama apie išlaisvinimą ir mūsų vaikinai jau ten tvirtinosi, orkai pradėjo šaudymą. Prasidėjo pragaras. Dėl to operacija nebuvo baigta. Bet viskas pavyko, ir viskas baigėsi gerai“, – „Telegram“ rašė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: