Z-kanalai tiesiog kaukia. Generalinis štabas oficialiai patvirtino didžiulę Ukrainos pergalę (Video)  ()

Skelbiama apie svarbią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pergalę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-16 Z-kanalai tiesiog kaukia. Generalinis štabas oficialiai patvirtino didžiulę Ukrainos pergalę (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrijivkos kaimo išvadavimas atveria naujas galimybes Ukrainos gynybos pajėgoms paimti Bachmutą.

Rugsėjo 15 d. rytą Generalinis štabas oficialiai patvirtino, kad išlaisvintas Andrijivkos kaimas pietiniame Bachmuto flange. Tai nepaprastai svarbi sėkmė, kuri ilgainiui turės didelės įtakos padėčiai šiame fronto ruože, praneša „Dialog.UA“.

Andrijivkos išvadavimas sukėlė kolektyvinį Rusijos propagandinių Z kanalų triukšmą. Nenuostabu, nes gyvenvietė šiame ruože yra itin svarbi.

Štai ką apie tai „YouTube“ tinkle kalba Rusijos karo analitikas Ruslanas Levijevas: „Andrijivka išlaisvinta. Kokia jos svarba? Pirma, tai taktinės aukštumos, kurios leidžia mums užimti palankias šaudymo pozicijas ir toliau ruošti priešakinį placdarmą, kad galėtume pasiekti Opytnę, Ivangradą, Vesela Doliną ir palaipsniui apsupti rusų pozicijas Bachmute, jas išsprogdinti. Antra, nukirstas kelias, jungiantis Bachmutą su Gorlivka, iš kur rusų pajėgos gali atsigabenti atsargų, todėl šis pasistūmėjimas labai svarbus.“

Deja, po kelis mėnesius trukusių mūšių iš kaimo neliko nieko. Prieš Rusijos invaziją čia gyveno apie 70 žmonių, o dabar neliko nė vieno sveiko namo.

 

„Pačios Andrijivkos nebėra. Konstatuokime faktą: jis visiškai sunaikintas. Bet kaip vietovė, kaip kvadratas ji yra svarbi. Tai (kaimo išvadavimas – red.) yra svarbus žingsnis, po kurio galėsime žengti daugiau žingsnių apsupimui“, - žurnalistams sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iosios šturmo brigados atstovas spaudai Aleksandras Borodinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(3)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: