„Lietuva yra skylė. Nepriklausomybė – apgavystė...“ Didelis skandalas Ukrainoje  ()

Pašiepė 1991 m. Ukrainos nepriklausomybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos švietimo ir mokslo ministras Oksen Lisovyj pasirašė įsakymą atleisti iš pareigų Ukrainos nepriklausomybę išjuokusį Andrejų Vasilenko. Nuo penktadienio, rugsėjo 15 d., jis neužims jokių pareigų skyriuje.

Lisovyj apie tai pranešė „Facebook“. Švietimo ir mokslo ministerijos vadovas pažymėjo, kad toks sprendimas priimtas remiantis trečiadienį, rugsėjo 13 d., ministerijoje pradėtos drausmės bylos rezultatais.

„Valstybės tarnyba yra didžiulė atsakomybė. Tai tarnystė savo valstybės žmonėms. Mano nuomone, ne vienas žmogus, kvestionuojantis apie savo šalies nepriklausomybę, nepriklausomybę, dėl kurios buvo paaukota tiek daug, neturi teisės eiti valstybines pareigas. Visi mūsų veiksmai turi pasekmių. Vasilenko šiandien tai yra atleidimas“, – rašė ministras.

Skandalas Švietimo ministerijoje: kas yra Andrij Vasylenko

Rugpjūčio 24 d., Nepriklausomybės dieną, Andrij Vasylenko, priklausęs Ukrainos švietimo ir mokslo ministerijos skaitmeninės transformacijos ekspertų grupei, internete paskelbė rusų kalba parašytą įrašą, kuriame pašiepia 1991 m. Ukrainos nepriklausomybę.

 

Anot jo, Ukrainos nepriklausomybė susiformavo „propagandos“ dėka, dėl kurios ukrainiečiai neva tikėjo, kad be SSRS jiems bus geriau. Ukrainos nepriklausomybę jis pavadino „afera“. Jis nepaliko nuošalyje ir kitų šalių. Visų pirma jis pareiškė, kad Sovietų Sąjungos įvykdyta Lietuvos okupacija yra „geriausia, kas gali nutikti Lietuvai“. Kartu, jis Lietuvą pavadino skyle.

Ukrainos švietimo ir mokslo ministras teigė nenorintis dirbti vienoje komandoje su tokiu žmogumi. Vasylenko buvo pasiūlyta išeiti iš darbo savo noru, tačiau jis nesutiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(12)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: